Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Parkomat uygulaması başlayan ilçeler arasında Erdek´te var

Parkomat uygulaması başlayan ilçeler arasında Erdek´te var

Balıkesir Büyükşehir Meclisinde alınan kararla Erdek´te parkomat uygulaması başlatıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısında Erdek´te parkomat uygulamasının başlatılması CHP ve MHP´nin itirazına rağmen AK Partililerin oylarıyla kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan´ın başkanlığında Salih Tozan Kültür Merkezi´nde yapılan Nisan ayı 3. birleşimde yapılan görüşmelerde muhalefet partilerin soru ve eleştirilerine AK Parti adına Grup Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin cevap verdi.
Toplantıda Balıkesir Büyük-şehir Belediyesi´nin, Bandırma, Erdek, Gönen, Ayvalık, Edremit, Bigadiç ve Dursunbey ilçelerinde belirlenen mahallelere ait bazı adaların muhtelif parsellerinde İmar Planında Umumi Hizmetlere ayrılan yol, meydan, yeşil alan, park, otopark gibi taşınmazlar ve mikro bölgeleme çalışmasına ilişkin maddeler görüşüldü. İhtisas Komisyonlarından gelen raporlar kapsamında yer alan 22 madde yeniden görüşülmesi için İmar ve Bayındırlık Komisyonu´na gönderilirken, Edremit ve Erdek ilçelerinde cadde ve sokaklarda parkomat uygulamasına geçilmesi CHP ve MHP´lilerin ret oylarına karşı karar oy çokluğuyla kabul edildi.
İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ahmet Seydanlıoğlu, mecliste söz alarak mikro bölgeleme çalışmasına ilişkin meclisi bilgilendirdi. Seydanoğlu, ?1/5000 ölçekli çalışmalarımız bitti. Karesi, Altıeylül ve Dursunbey ilçelerimizin çalışmaları Bakanlık tarafından onaylandı. Bundan sonra ilçelerimiz ve vatandaşlarımız jeolojik etüt raporu almak için sadece bize gelecekler. Bu raporların geçerliliği 50 yıldır. Biz önümüzdeki 50 yılın çalışmasını hazırlıyoruz? dedi.
Haber Merkezi

/resimler/2016-4/28/2008459979034.jpg



gürcan yayıkçı
29.04.2016 09:20:38
Bu ülkede arabanmı var derdin var. Yolunacak kaz gibi görünürsün. Devletine vergini verirsin arabayı alırken yarısı kadar ötv ve kdv ödersin. Mümkün olmadıkça aracını kalabalık yerlere götürmemeye çalışırsın ama sonunda uyanıklar yolları parkları arsaları otopark diye sana katmerli olarak para ödettirir. Nerde sosyal devlet nerde vatandaşını korumak. Yakın gelecekte yürüdüğümüz yerler içinde 15 dk yürüdün şu kadar öde, 1 saat yürüdün şu kadar öde vergisi koyarlar. Vatandaşına arabasını koyabileceği uygun yerleri imar planında ayarla ve onu üzmeyecek bir bedeli talep etki kimse verdiği parayı helal etsin. 20 dk park et 5 tl öde nerde böyle bolluk.

  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli