Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Palyatif yoğun bakım ünitesi kuruldu, 6 hemodiyaliz cihazı daha geldi

Palyatif yoğun bakım ünitesi kuruldu, 6 hemodiyaliz cihazı daha geldi

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´ne altı yataklı palyatif yoğun bakım ünitesi kazandırıldı.

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´ne altı yataklı palyatif yoğun bakım ünitesi kazandırıldı. Bu bölüm, kanserin ileri evresinde bulunduğu hastalara hizmet verecek.
Başhekim Op. Dr. Yalçın Düker, hastanelerinde bugüne dek 5+1 hemodiyaliz cihazı ile böbrek hastalarına hizmet verildiğine dikkat çekerken, ?Şimdi, hastanemize yeni 6 hemodiyaliz cihazı daha gelince hemodiyaliz cihazı sayımız 12´ye yükseldi. Bu gelişmeye paralel olarak hemodiyalizdeki vardiya sayısını 2´den 3´e çıkaracağız? dedi.
Yaz aylarında, hemodiyalizden yararlanan 35 hastanın sayısını, yeni gelen cihazlarla birlikte 50´ye çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Düker, bu cihazlarda görevli dört teknisyenin yanına iki yeni takviye daha yapıldığını belirtti.

 

Hemodiyaliz cihazı ve palyatif yoğun bakım ünitesi konusunda, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Servet Kocaöz´ün büyük ilgi ve desteğini görmeleri nedeniyle teşekkür eden Düker, ?Ayrıca, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan´a da, hastanemize ilgisi nedeniyle teşekkür borçluyuz? dedi.
Yaz aylarında hastanelerinin acil servisine günde ortalama 400 kişinin geldiğine işaret eden Düker, şunları söyledi:
?Ayrıca diğer polikliniklerimize de gelen hastalarla birlikte günlük poliklinik sayımız ortalama 600´ü buluyor. Hastanemizde, içinde bulunduğumuz yaz aylarında 4 pratisyen, 4 uzman doktor ve 2 diş hekimi görev yapıyor. Ayrıca 40 kişilik bir hemşire kadromuz var.?
DAHİLİYE ÇOK YOĞUN
Öte yandan, hastanenin tek dahiliye uzmanı Nilüfer Şahin´in, her gün ortalama 150 hastaya baktığı öğrenildi. Doktor Şahin´in, özverili çalışması takdir topluyor.

Haber : Önder Balıkçı

 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu