Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Öztaylan, terörün ortak akılla çözümünden yana

Öztaylan, terörün ortak akılla çözümünden yana

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Emin Pazarcının yönettiği TRT Haberde yayınlanan İnce Çizgi programına katıldı. Öztaylanın katıldığı programda, terörün sonlandırılması adına İmralı ile yapılan görüşmeler ele alındı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Emin Pazarcı`nın yönettiği TRT Haber`de yayınlanan İnce Çizgi programına katıldı. Öztaylan`ın katıldığı programda, terörün sonlandırılması adına İmralı ile yapılan görüşmeler ele alındı.
Bölgemiz Milletvekili Öztaylan, katıldığı TV programında, devletin istihbarat örgütü sorumluları ile İmralı Adasında bulunan zatla yapılan görüşmeler hakkında görüşlerini açıkladı. 
Milletvekili Öztaylan, terörün sadece Türkiye`nin değil 70 ülkenin de sorunu olduğuna değindi. 
1960-82 yılları arasında 70 ülkenin terörle mücadele ettiğini açıklayan Öztaylan, terörle mücadelenin ancak 22 ülkede barışla sonuçlandırılabildiğini hatırlattı.
Öztaylan: "Benim ailemde de şehit var"
Kendisinin de bir şehit ailesi olduğunu anlatan Öztaylan, "Terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda asker, polis, kamu görevlileri, vatandaşlar şehit oluyor. Analar, babalar, kardeşler ağlıyor. Hükümetimiz, bu kanı durduracak askerimizin, polisimizin, kamu görevlilerimizin, vatandaşlarımızın terör örgütü tarafından şehit edilmesini sonlandıracak, gözyaşını dindirecek çareler arıyor. Bu konuda da önemli adımlar atıyoruz. Terörün ülkemize maliyeti yaklaşık 400 milyar lirayı bulmuş. Bu ülkenin gücünü daha iyi bir şekilde kullanıp, geleceğe yürümesi için gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz, kimseye özerklik söz konusu değil" dedi.
Terör sorununun çözümü konusunda toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düştüğünü dile getiren Öztaylan, bu sorunun ortak akılla çözülmesi gereken, ülkemizin öncelikli meselelerinden biridir diyerek konuşmasını tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli