Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Öztaylan, Termik Santrale Hayır

Öztaylan, Termik Santrale Hayır

Milletvekili Öztaylan: Güney Marmara Bölgesinin, Yatağana dönüşmesine asla izin vermem

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Kurban Bayramı nedeniyle geldiği ilçemizde partilileriyle bayramlaşmak üzere AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı`nı ziyaret etti.
AKP Balıkesir Milletvekili Öztaylan, parti binasında AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, yönetim kurulu üyeleri ve partililer tarafından karşılandı.
Öztaylan, partililerle tek tek bayramlaştıktan sonra, söz alan AKP Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, geçtiğimiz günlerde Acıbadem Bursa Hastanesi`nde ameliyat geçiren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.
Böyle özel bir günde Milletvekili Cemal Öztaylan ile Belediye Başkanını aralarında görmekten mutlu olduğunu belirten Onay, son günlerde Güney Marmara Bölgesi`nde gündemi meşgul eden Bandırma İlçesi Edincik Beldesi Şirinçavuş Köyü sınırları içindeki arazilere kurulmak istenen, ithal kömürle çalışacak termik santralin yapımı ile ilgili gelinen son durum hakkında bilgi vermek üzere Milletvekili Öztaylan`a söz verdi. 
Konuşmasına, toplantıda hazır bulunanların bayramını kutlayarak başlayan Öztaylan, Kanuni Sultan Süleyman`ın "Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" ünlü sözüne dikkati çekerken, "İnsan sağlıklı olmadıktan sonra cihan padişahı olmuş neye yarar?" dedi.
İnsanların sağlıklarını bozacak ortamları engellemenin kendi görevleri kapsamında olduğunu dile getiren Öztaylan, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Bandırma`nın CHP`li Belediye Başkanı Sedat Pekel`in, termik santralle ilgili yaptıkları açıklamaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.
Termik santral yapım girişiminde bulunan Nurol firmasını kendisinin kesinlikle tanımadığını belirten Öztaylan, Bandırma İlk haber Gazetesi köşe yazarlarından Necdet Mancılık`ın 7 Ekim 2013 tarihinde İlk haber Gazetesi`nde yayımlanan `Bu neyin telaşı bayanlar baylar?` başlıklı makalesindeki, `Bundan önceki festivalde Nurol Holding, Bandırma Belediyesi`ne sponsor olmuş` iddiasını, toplantıda hazır bulunan partilileriyle paylaştıktan sonra, bu firmayı Bandırma Belediye Başkanı Pekel`in tanıdığını ima etti.
Bandırma, Erdek ve Gönen ilçelerini yakından ilgilendiren termik santralin bölgemize yapılmaması yönünde zaten destek verdiğini hatırlatan Öztaylan, kendisinin bir Bandırmalı, aynı zamanda Erdek damadı olarak termik santrale karşı olduğunu, bölgemize termik santralin yapılmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanına, Bakan yardımcısına, bakanlık müsteşarına, ÇED Genel Müdürü`ne gittiğini, en az 10 kez Balıkesir Valisi ve Çevre ve Şehircilik Balıkesir İl Müdürü ile görüştüğünü, bu görüşmelerde termik santralin bölgemize yapılamayacağı yazılarının alındığını dile getirdi.
Öztaylan, başlattığı girişimler sonucunda Nurol Enerji Üretim ve Pazarlama A.Ş`nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü`ne 7 Ekim 2013 tarih ve DY/Ç/2013-1008 sayılı yazıyla yaptığı başvuru ile `Bu aşamada Bandırma Elektrik Santralı, Derin Deniz Deşarjı, Kül Depolama Sahası ve İskelesi` projesinin sürecinin durdurulmasını istediğini ifade etti.
Termik santral yapımının belediye başkanlığı seçiminden sonra tekrar gündeme geleceği yönünde karalama yapan çevrelere de cevap veren Öztaylan, "Eğer bu konu yerel seçimlerden sonra gündeme gelsin, ben yalancıyım, ben adam değilim" şeklinde çok iddialı konuştuktan sonra, eğer termik santralin yeniden yapımı konusu bir kez daha gündeme gelirse, milletvekilliğinden hemen istifa edeceği sözünü verdi.
Erdek`in doğasını, Erdeklilerin hakkını korumanın kendi namusunu korumak kadar önemli olduğunun altını çizen Öztaylan, "Güney Marmara Bölgesi`nin, Yatağan`a dönüşmesine asla izin vermem" dedi.
Ağaçların nasıl korunduğunu, İzmir iline bağlı Dikili ilçesinde yaşananları örnek vererek anlatan Öztaylan, bugün 100-150 yıllık çam ağaçlarına plaket çakılarak koruma altına alınırken, Dikili`de 700 yıllık sedir ağaçlarının yat yapılmak üzere kesilip, Bodrum`a gönderildiğini sözlerine ekledi.
AK Parti İlçe Başkanı Hikmet Onay`ın ev sahipliği yaptığı bayramlaşma törenine, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik, AKP`li belediye meclis üyeleri, parti yönetim kurulu üyeleri, AKP kadın ve gençlik kolları yönetici ve üyeleri, köy muhtarları ile partililer katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli