Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Öztaylan, su zammı hakkında bilinmeyenleri açıkladı

Öztaylan, su zammı hakkında bilinmeyenleri açıkladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde Bandırma içme suyuna yapılan zam hakkında konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan, kendisi de dahil olmak üzere Bandırma'da belediye başkanlığı yapmış tüm başkanları gerçekleri açıklamaya davet etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde Bandırma içme suyuna yapılan zam hakkında konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan, kendisi de dahil olmak üzere Bandırma’da belediye başkanlığı yapmış tüm başkanları gerçekleri açıklamaya davet etti.
Büyükşehir Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısında, “Bandırma içme suyu zam rekorunu kırdı” başlıklı çıkan haberler üzerine AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, kamuoyunu aydınlatmak adına basına açıklama yaptı.
Öztaylan, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Meclisinde konuyla ilgili yaşananların ve alınan kararın çarpıtıldığını dolayısıyla gerçeklerin kamuoyuna yanlış yansıtıldığını söyledi.
Öztaylan: “Artık gerçekler konuşulsun”
Bandırma’nın içme suyu konusu ile Gönen Barajı’ndan kente getirilen su ile ilgili yaşananların perde arkasının kamuoyundan ve Bandırma’lılardan devamlı gizlendiğini ifade eden Öztaylan, “Bu olayın perde arkasında nelerin yaşandığını merak edenler Engin Arıcan’ın ‘Su Çürüdü’ isimli kitabını edinip, okuyabilirler. Ben de belediye başkanı seçildiğim zaman konunun üzerine gittim o zaman bu iş Bandırma Belediyesine 625 milyar liraya patladı ama hiç bir sonuç alamadık. Bandırma önce bu proje bana kaça mal oldu? belediye nasıl bir yükün altına sokuldu? bu paranın bugüne kadar Durgut Ergin, Halil Ünlü, Cemal Öztaylan, Recep Eraydın, Sedat Pekel, Dursun Mirza belediye başkanları olarak ne kadarını ödedi? bir bakmalılar. Yani kendimi de, belediye başkanlığı yaptığım dönemi de ayırmıyorum. Bu işin partisi, iktidarı muhalefeti yok.” diye konuştu.
Öztaylan: “Borç belli ödenenler belli fatura büyükşehre çıktı”
Gönen-Bandırma İçme Suyu isale Hattı, Arıtma Tesisi Projesinin hayata geçmesiyle 92 trilyon lira bedelle gerçekleşen proje nedeniyle Hazine’nin Bandırma Belediyesi’ne kefil olduğunu ve borçlanıldığını hatırlatan Öztaylan, “Bandırma Belediyesi bugüne kadar projeden doğan ve Hazine’ye ödemesi gereken taksitlerin birini bile değişik belediye yönetimleri dönemlerinde zamanında ödeyemedi. İller Bankası payımızdan sürekli hep kesinti yapıldı. Bugüne kadar Bandırma Belediyesinin başına geçenler paraları ödüyoruz diye hep yalan söylediler. Çünkü rakamlar ortada. Borcun İller Bankası payımızdan kesilmesi başka bir şey borcu ödeyebilmemiz başka bir şey” açıklamasında bulundu.
Öztaylan: “Kimse şark kurnazlığı yapmasın”
Balıkesir’in büyükşehir olması ve 30 Mart yerel seçimleriyle yürürlüğe girmesiyle su-kanalizasyon gibi hizmetlerin büyükşehir belediyesine geçtiğini belirten Öztaylan, “Ben bunu yerel seçimler öncesinde de hep dile getirdim ve büyükşehrin Bandırma için bu su yükünden ve borçtan kurtulması anlamına geleceğini hep söyledim. Öyle de oldu. Su borcundan dolayı Bandırma Belediyesinin üzerindeki tüm temlikler, haciz işlemleri falan kalktı, Bandırma Belediyesi için büyük bir rahatlama sağlandı. O zaman yapılan açıklamalar, gazetelerde çıkan demeçler ortada. Tamam da bu rahatlamanın büyükşehir belediyesine faturası ne olacak? bunu kimse konuşmuyor. Aynı Bandırma Belediyesi gibi, büyükşehir belediyesinin İller Bankası payından her ay benim bildiğim 6 trilyon lira kesinti yaşanmaya başlandı. Bunu dillendiren yok. Su borcundan dolayı Hazine’ye 2016 yılına kadar normal taksitlerimizi ödememiz gerekiyordu ama bugüne kadar Hazine’ye ödenen para belli. Ana borcu bırakmışız, ödediğimiz para ana borcun faizini bile karşılayamamış” diye konuştu.
Öztaylan: “İçme suyuna zam oranı % 6.13”
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Bandırma içme suyunu iddia edildiği gibi % 14 değil, % 6.13 zam yaptığını ve bu zammın her yıl TEFE ve TÜFE oranlarına göre değerlendirileceği bilgisi veren Öztaylan, “Bunun bilinmesine karşın, gerçekler söylenmediği gibi siyasi şhov peşinde koşuluyor. Bunun Bandırma için hiçbir anlamı ve kazancı yok. Kimse Bandırma’da hizmet ve yatırımın önünde bir engelmiş gibi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni mazeret olarak göstermesin” diyerek sözlerini noktaladı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli