Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Öztaylan, Pekel tartışması alevlendi

Öztaylan, Pekel tartışması alevlendi

AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylandan, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekele Oğlum Bak Gitgöndermesi

AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan`dan, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel`e `` Oğlum Bak Git``göndermesi
AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, AK Parti Bandırma İlçe binasında düzenlediği basın toplantısında, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel`in, kendisi ile ilgili iddialarına cevap verirken, "20 ay kaldı `` diyerek, bir temizlik işçisinin, kendisini elindeki kemerle taciz eden çocuğa söylediği, ``Oğlum Bak Git``  sözünün yer aldığı tişörtü çantasından çıkartarak`` Hadi be oğlum, artık git!`` dedi.
Öztaylan, "Ek sözleşme ile değiştirilen otel inşaatı, imar komisyonuna götürülmediği gibi, inşaat hisselerinde yapılan değişiklik kıymet takdir komisyonu üyelerine götürülüp sunulmamıştır" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:.
``Bandırma Belediye si`nin  yapmış olduğu icraatsızlıklar, Bandırma halkın sunulması gereken hizmetler hiçbir dönemde bu kadar  boş ve boşa geçen 3 yıl olmadı. Eğer ki bir insan hâlâ bu kadar olumsuzlukla biz şunu yaptık bunu yaptık, diyerek hava atıyorsa, bazı insanlar  da susuyorsa onun makamından ve mevkiinden dolayıdır.. Belediye başkanlığı görevi bittikten sonra OKEY`e dördüncü bile yapmazlar. 
Biz bir şeyler yaptık yapıyoruz ama bu yaptıklarımızla nereye vardık? Neye varmaya çalışıyoruz? Eğer ki burası senin çiftliğin ise,  Belediye Meclisi`nden, Kıymet Takdir Komisyonundan, İmar Komisyonu`ndan ve kendi Komisyon Üyelerinden bilgi almadan, 2886 ya göre kanuni olarak ifade edilen İçişleri Bakanlığı`ndan izin alınır.  İçişleri Bakanlığı`ndan izin aldın mı? Almadın. Encümenden, meclisten, komisyondan aldın mı? Almadın. Peki, sen nesin?  Acaba bize ifade ettiğin gibi,  bize yakıştırdığın tek adam sen misin? 
Biz sorduk. 7-8-9-10 no`lu dükkanları nereye soktun?
Şimdi ben bir de diyorum ki, mademki bu ek sözleşmeleri yaptın. İkinci bir ek sözleşme daha var.  İkinci bir ek sözleşmede, değişiklik yaptıysan, Kıymet Takdir Komisyonu`ndan, Encümen`den, Komisyon dan, Meclis`ten, İçişleri Bakanlığı`ndan bilgi babında da olsa niye izin almadın?
Eğer ki izin aldıysan, 7 ay 3 yıl sakladığın gibi,  bu bilgileri bize niye vermedin? Biz Belediye Başkanı iken, hiçbir izin almadan, hiçbir şey danışmadan ve sormadan hareket etmezdik.
Bizim yerel yönetimimizle, bugünkü yerel yönetim arasındaki fark bu. Kısmet olursa,  bazı şeyler yapılacak. Bazı şeyler araştırılacak. Ben bugün magazin kısmına cevap verdim. Azıcık da Sedat Bey`e tiyo verdim. Cuma sendromu nu yaşayıp da, cezaevinde kalanlar biliyor biraz. Volta atıp sinirleri yatışsın. Bana değil, yargıya, halka,  bana değil, millete cevap versin. 3 yıl niye bekledik? Ben, neyi, ne zaman yapacağımı bilirim. Hiç kimseden emir alacak değilim. Ben bu memlekette parti başkanlığı da, İl Genel Meclis üyeliği ve 3 dönem milletvekilliği yapmış, ondan daha ileri olan bir adamım. Allah`ın, Bandırma`yı onlardan kurtarıp,  selamete çıkartması için 20 ay daha sizlere sabırlar diliyorum." 
Öztaylan, daha sonra, bir temizlik işçisinin, kendisini elindeki kemerle taciz eden çocuğa söylediği, ``Oğlum Bak Git``  sözünün yer aldığı tişörtü çantasından çıkartarak , "Ben de kendisine, "Hadi be oğlum, artık git`` diyorum`` dedi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli