Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Özlem Sarı`dan, Asa`ya Dava

Özlem Sarı`dan, Asa`ya Dava

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, kendisine yönelik olarak Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa`nın, 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nin genel kurulu öncesinde...

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, kendisine yönelik olarak Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa`nın, 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin genel kurulu öncesinde, çeşitli toplantılarda dile getirdiği, 2007 yılına ait ihalede usulsüzlük olduğunu iddia eden belgeleri yalanlarken, birlik başkanı Asa`ya dava açtığını belirtti. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa`ya yönelik tazminat ve ceza davası açtığını belirten Özlem Sarı, "Sayın birlik başkanı Asa`nın, açıkladığı ihale rakamları gerçeği yansıtmamaktadır. Biz verdiğimiz tekliften, ihale gereği eksiltme yaparak ihaleyi almış bir firmayız. Bizim ihaleyi aldığımız yıl belli, ihaleyi aldığımız yılda birlik yönetimindeki isimler belli. Niçin o yıllarda birlik yönetiminde olanlar, bugün seçim arifesinde bu spekülasyonları yapıyorlar. Ben birlik başkanı Hidamet Asa`ya dava açıyorum. Açıyorum, çünkü açıkladığı rakamlar yanlış.

Bu ihaleye, şirketimde mühendisler yer almadığı için mimar olarak teklif verdiğimi ve eksiltme yaptığımı belirtiyorum. Sayın birlik başkanının açıkladığı fatura rakamları 123 bin liradır. Benim verdiğim teklif rakamı ise 63 bin TL`dir. Ancak Birlik başkanı Hidamet Asa, benim Marmarabirlik`e 123 bin lira fatura kestiğimi ifade etmekte ve basın mensuplarına servis etmektedir. Birliğe 123 bin lira fatura kesmedim, mimarlar odasının belirlediği tekliften, açık eksiltme yaparak 63 bin liraya ihaleyi aldım. Eğer biz bu gibi ihalelerden para kazanma hırsında olsaydık, 2009 yılında Seyitgazi Tepesi`ne çizilen Kaya Rock Clup projesinden tutun, bugünkü çay bahçesi projelerine kadar, Erdek`in yararına olan her projede ücret alırdık." dedi.
Özlem Sarı’nın avukatlığını Erkut Gürsoy’un yaptığı öğrenildi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli