Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Özen, Kanal Bandırma dedi

Özen, Kanal Bandırma dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Bandırma Belediye Başkan aday adayı, inşaat mühendisi Aydın Özen, düzenlediği basın toplantısında, Artık slogan siyasetine son vererek, Bandırmanın geleceğini düşünmeliyiz dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Bandırma Belediye Başkan aday adayı, inşaat mühendisi Aydın Özen, düzenlediği basın toplantısında, "Artık slogan siyasetine son vererek, Bandırma`nın geleceğini düşünmeliyiz" dedi. Partisinin belediye başkan adayı olup, belediye başkanlığına seçildiği takdirde ilk olarak yaşama geçireceği hizmetin, projesi rahmetli Nusret Çolpan tarafından çizilen sahil bandı projesi içinde yer alan feneri, Çolpan`ın ismiyle gerçekleştirileceğini açıklayan Özen, bu fenerin 13 katlı, 50 metre yüksekliğinde, özel dev bir akvaryuma sahip olup, Bandırma mührünü taşıyacağını belirtti. Bandırma`yı, "deniz gibi bir hazinenin üzerinde durup, dilenen bir kent" olarak nitelendiren Aydın, 1915 yıllarında yapılan kanalı, belediye başkanı olduğu takdirde kentin tüm dinamikleri ile el ele vererek, "Kanal Bandırma" ismi altında Bandırma`ya kazandırmak amacıyla çaba harcayacağını vurgularken, şunları söyledi:
"Kapıdağ yakınlarında açılacak bu kanal, Bandırma`yı karşı sahillerle de bütünleştirerek, yeni bir kent olmasını sağlayacaktır. Türkiye`de, Kanal İstanbul dışında kanal açılabilecek tek yer, Bandırma`dır. Eğer belediye başkanı olursam, Bandırma`yı doğru ve halkla birlikte, insan odaklı yöneteceğim. Gelecekte 500 bin nüfuslu bir kenti, halkla birlikte yönetmek istiyorum. `Bandırma`ya denizi getireceğim` sloganıyla yola çıkmamın nedeni, Bandırma`nın yıllardır sahip olduğu denizin nimetlerinden yararlanamamasıdır. Bandırma, deniz gibi bir hazinenin üstünde durup da dilenenlerin şehri gibidir. Belediye başkanı olursam, Nusret Çolpan`ın projesi doğrultusunda sahil bandını Dutliman`a dek açacağım."
MARİNA, BANDIRMA İÇİN UYGUN DEĞİL
İskelenin, Bandırma için bir nimet olmasına karşın yeterince yararlanılamamasının yanlışlığına değinen Özen, "Bu müthiş avantajımızı da kullanamıyoruz. İskelemiz, sanki bir dekor gibi orada duruyor" dedi. 365 günün yaklaşık 250-260 gününün poyraz rüzgarıyla geçtiği Bandırma`ya yat limanı(marina) yapılması düşüncesini doğru bulmadığını, zaten Bandırma`nın, sanayi kenti olmayı tercih ettiğini belirten Özen, şöyle konuştu:
"Bandırma, yıllardır denizden uzak olduğu gibi yüksek binalar arasında insanın hapsedildiği bir kent durumuna geldi. Kentimizdeki bu hapishane kültürüne son vermek istiyorum. Artık Bandırma`nın popülist politikalarla değil, gerçekçi projelerle yönetilmesi gerekiyor. Örneğin, hâlâ sahil bandı Bandırma`nın mı, değil mi, belli değil. Fiilen kullandığımız bu alanın emanetçisi miyiz, değil miyiz? Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Eğer göreve gelirsem, bu sorunu mutlaka çözeceğim."
SAHİL BANDI PROJESİ ÖZEN`İN AMA ÖZTAYLAN  NEDEN SUSKUN?
Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özen, kendisine yöneltilen, "Cemal Öztaylan, belediye başkanlığı döneminde uygulamaya başladığı, projesi size ait bulunan sahil bandı projesi konusunda suskun. Bu projenin size ait olduğunu, neden kamuoyuna, şahsınıza teşekkür ederek açıklamadı?" şeklindeki bir soruyu şöyle yanıtladı:
"Tabii ki, insana ve emeğe saygı önemlidir. Ancak bu olay, baba dostu olan Cemal Bey`le aramızda bir problem yaratmadı. Centilmenlik anlamında projenin benim olduğumu açıklasa tabii ki iyi olurdu. Ancak bu projemin uygulanmasında Cemal Öztaylan`ın siyasi iradesi de önemlidir. Bunu da kabul ediyorum."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli