Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Özel‘den belediyelere atama uyarısı

Özel‘den belediyelere atama uyarısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam” dedi.

Özel, Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Yüreğir’de tespit edilen atamaları geri aldırdı.

CHP Genel Başkanı Özel’in atama kayırmacılığına müdahale ettiği belediyeler arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de bulunuyor. Balıkesir Belediyesi’ne CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın ağabeyi Gökhan Sarı’nın ataması da Özel’in talimatıyla durduruldu.

Yine Özel’in talimatıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yeğeninin, Kırşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun kayınbiraderi ve bacanağı, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın kız kardeşinin oğlunu başkan yardımcısı olarak ataması iptal edildi.

LİYAKAT BAHANE DEĞİL

Özel, şu açıklamayı yaptı:

“Milletvekilleri ya da belediye başkanlarının yakınları istediği kadar liyakatli olsunlar, AKP’nin bu kadar nepotizm(kayırmacılık) yaptığı bir yerde bu çeşit atamaları kimseye anlatamayız. Bu kadar işsizlik ve yoksulluğun olduğu yerde bu çeşit işler CHP’ye duyulan güveni kökten sarsar. Hiç tavizimiz yok. Asla kabul etmiyoruz. En sert tepkiyi ben gösteriyorum. Bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Atamaların geri alınması gerekiyor. Aksi takdirde parti hukuku içinde ne yapmamız gerekiyorsa yerine getiririz. Bana yapılan her kusuru, partideki her hatayı affedebilirim. Ama belediyedeki akraba, eş, dost işi ve paralı pullu işlere bulaşanların gözünün yaşına bakmayız.”



Anahtar Kelimeler: belediyelere atama uyarısı
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı