Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Özel sporcular turnuva için Balıkesir´de

Özel sporcular turnuva için Balıkesir´de

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin de destek verdiği ?Özel Sporcular Balıkesir? programı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un başlangıç atışıyla start aldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin de destek verdiği ?Özel Sporcular Balıkesir? programı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un başlangıç atışıyla start aldı.
Alparslan Türkeş Spor Tesislerinde düzenlenen program Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Karesi Kent Konseyi ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi´nin katkıları ile düzenlendi.
10 ilçeden 545 engelli sporcunun katıldığı ve altı dalda düzenlenen program öncesi geçit töreni düzenlendi.
Özel sporcular kulüpleri ile birlikte geçit törenine katılırken, program saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Törenin açış konuşmasını Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu yaparken, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur katılımcılara hitap etti.
Engellileri sosyal hayata kazandırmak istediklerini söyleyen Başkan Uğur, ?500´ün üzerinde engelli kardeşimiz burada. İnşallah bu süre içerisinde, futbol, basketbol, tenis, yüzme, atletizm dahil bütün sporları yapacaklar. Her bir kişi potansiyel bir engellidir. Ama bizlerde Büyükşehir olarak her zaman engelli kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Engelli basketbol takımımız var. Onları tebrik ediyorum. Çok başarılı bir sezon geçirdiler. Bunun yanında biz Balıkesir´de ulaşımda bütün toplu taşıma araçlarını engelli vatandaşlarımıza uyumlu hale getiriyoruz. Bandırma´da otistik kardeşlerimiz için bir okul açtık. Şuanda 97 öğrencimiz var. İstiyoruz ki Bandırma ile kalmasın diğer ilçelere de bu okulları açalım? diye konuştu.
Konuşmaların ardından engelliler ile bir araya gelen Başkan Uğur, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, başlangıç atışını yaparak turnuvalara start verdi. 6 spor dalındaki etkinlik gün boyu devam etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli