Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Otopark Sorununa Mekanik Oto Dolabı Önerisi

Otopark Sorununa Mekanik Oto Dolabı Önerisi

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, yaklaşık 44 bin aracın bulunduğu ilçede otopark sorunu yaşandığını belirterek, bunun mekanik oto dolabı ile çözülebileceğini bildirdi.

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, yaklaşık 44 bin aracın bulunduğu ilçede otopark sorunu yaşandığını belirterek, bunun "mekanik oto dolabı" ile çözülebileceğini bildirdi.
Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, uydu haritasından bakıldığında Bandırma`nın ticaret ve konut alanında bulunan yollarının, kaldırımlarının araçlar tarafından işgal edildiğinin açıkça görülebileceğine değindi.
Bandırma`da araç sayısının hızla arttığını vurgulayan Acar, şunları kaydetti:
"Otoparkla ilgili acil önlemler alınmalıdır. Kamuya ve özel sektöre ait binalarda yeteri kadar otopark yeri bulunması mutlaka sağlanmalıdır. Yerel yönetimler, otopark alanı temininin asli görevleri olduğunu unutmamalıdır. İlçe merkezinde bulunan otoparklar, yapılacak değişikliklerle mekanik oto dolaplara dönüştürülmelidir. Bu sistemde vatandaş aracını otoparka bırakacak, düşey ve dairesel hareket edebilen mekanik bir kaşık gelip arabanızı alacak ve dairesel bir biçimde çok katlı oto dolabının içinde boş bir yere depolayacak. Geri geldiğinizde de aracınız önünüze bırakılacak. Çok az yer kaplayan ancak çok araç alan bu mekanik oto dolapları artık yerleşim yerlerinde hızla yayılıyor. Bundan Bandırma olarak bizim de faydalanmamız gerekiyor."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli