Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Otomobil koltuk fabrikası çalışanlarının % 90´ı kadın

Otomobil koltuk fabrikası çalışanlarının % 90´ı kadın

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi´nde, ?Taştepe? bölgesindeki otomobil koltuğu yapım fabrikasında yüzde 90´ı kadın olmak üzere 375 kişi çalışıyor.

AKP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Divan Kurulu Üyesi Sema Kırcı, bölgede, 3 bin metre karelik alanda hizmet veren fabrikayı ziyaret etti. Fabrikaya, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, AKP Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Balıkesir Çalışma ve İşkur Müdürü Nazım Balcı, Bandırma Çalışma ve İşkur Şube Müdürü Emrullah Narin ile birlikte gelen Kırcı´ya, fabrikanın sahibi ?Diniz Adient Oto Donanım Sanayi Ticaret A.Ş.?ye ait ?Adin Oto Donanım?ın genel müdürü Mükremin Eraslan tarafından brifing verildi.
Eraslan, hâlen üretimlerinin yüzde 80´lik bölümünü Fransa´ya ihraç ettiklerini belirterek, ?Şu anda tamamı Gönen ilçesinden 375 kişilik çalışan sayımızı, bu yılın sonunda, Bandırma´dan da takviye ederek bin dolayına çıkarmayı planlıyoruz? dedi.
Gönen´deki fabrikayı 2016 yılında kurduklarını belirten Eraslan, şunları söyledi:
?Üretimimize önce Bandırma Halk Eğitim Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nde, 50 kişilik bir atölyede başladık. Orada altı ay kaldıktan sonra Bandırma İşkur Şubesi Müdürü Emrullah Narin´in de büyük desteğiyle buraya geldik. Türkiye´deki DİNİZ Holding ile Amerikalı ortağı Adient´in şirkete ortaklıkları yarı yarıyadır. Şirketimize ait Bursa, İzmit ve Gönen´de fabrikalarımız var. Ayda 270 bin adet otomobil koltuğu üretiyoruz.?
Fabrikada çalışanların 10 aylık maaşlarını ve sigorta primlerini İŞKUR´un ödediği, bugüne dek 2 milyon 469 bin liralık ödeme yapıldığı bildirildi.
Brifingin sonunda konuklara fabrika gezdirildi. Ardından, son koltuk eğitimi sürecini başarıyla tamamlayan işçilere sertifikaları, Milletvekili Sema Kırcı tarafından verildi.
Bu arada, Kırcı, Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz ve Balıkesir Çalışma ve İşkur Müdürü Nazım Balcı´ya, iş istihdamı yaratmaları nedeniyle plâketleri sunuldu. Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli