Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Otogar karşısına Dönel Kavşak isteniyor

Otogar karşısına Dönel Kavşak isteniyor

Erdek Otogarı ve İlçe Jandarma Karakolunun önünde üç yolun birleştiği, Hükümet Caddesi ile Adnan Menderes Caddesinin kesiştiği alana dönel kavşak yapılması isteniyor.

Erdek Otogarı ve İlçe Jandarma Karakolunun önünde üç yolun birleştiği, Hükümet Caddesi ile Adnan Menderes Caddesi`nin kesiştiği alana dönel kavşak yapılması isteniyor.
Araç sürücülerinin Erdek`ten Bandırma istikametinden geliş ve gidişin sağlandığı tek güzergah olan Erdek Otogarı karşısındaki Hükümet Caddesi ile Adnan Menderes Caddesinin kesiştiği noktada sürücüler sık sık zor anlar yaşıyor. 
Erdek`ten Bandırma istikametine geliş-gidişin sağlandığı ilçe otogarı önündeki karayolu üzerinde bulunan ve özellikle yaz aylarında yoğun trafik akışının yaşandığı otogar karşısındaki üç yol ağzı, araç sürücüleri için nasıl daha güvenli hale getirilebilir? konusunda yetkililerden çözüm bulması bekleniyor.
Erdek şehir merkezine araç sürücüleri tarafından giriş ve çıkışın yapıldığı tek güzergah olmasının yanında çevre beldelerin, köylerin ve kamplar bölgesinin yanı sıra Erdek-Adalar-Tekirdağ deniz hattı yolcu ve araç taşımacılığı yapan RO-RO`ların yanaştığı Erdek Feribot İskelesine gidiş-gelişi sağlayan Hükümet Caddesi`ni kullanan toplu yük ve yolcu ulaşım araçlarının da yoğun olarak kullandığı bu noktaya yapılacak dönel kavşakla söz konusu bölgenin güvenli hale gelebileceği hatırlatıldı.
Erdek girişi ile Hükümet Caddesi güzergahının karayolları ağı içinde olduğuna dikkat çeken araç sürücüleri, Erdek Otogarı karşısına dönel kavşağın yapılabilmesi için yetkililerin karayollarına başvurup söz konusu noktada inceleme yaptıktan sonra en doğru bir kararın alınacağına inandıklarını açıkladı.  
Bilindiği gibi, çevre yolu statüsündeki bu karayolu, Karayolları Bölge Müdürlüğü`nün himayesinde bulunuyor.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı