Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Otizmli aileler eğitime alındı

Otizmli aileler eğitime alındı

Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği, otizmli ailelere yönelik ?Ailem Eğitim Alıyor Beni Hayata Hazırlıyor? eğitiminin başladığını açıkladı.

Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği, otizmli ailelere yönelik ?Ailem Eğitim Alıyor Beni Hayata Hazırlıyor? eğitiminin başladığını açıkladı.
Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği´nin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen 4 ay 1 gün sürecek olan ?Ailem Eğitim Alıyor Beni Hayata Hazırlıyor? adlı projesiyle Otizm Spektrum Bozukluğu ve Zihinsel Yetersizlik gibi Gelişimsel Yetersizlik tanısı almış bireylerin aileleri; Otizm Spektrum Bozukluğu olan çocukların problem davranışlarının neler olduğu, problem davranışların nedenleri ve işlevleri, problem davranışları ortaya çıkmasındaki etmenlerin neler olduğu gibi konularda bilgilendirildiler.
Obider Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Tabanlı, söz konusu proje hakkında şu bilgiyi verdi: ?Ailelerin günlük hayatlarında çocuklarındaki problem davranışlarla baş etmede sorunlar yaşadıkları ve kendilerinin yaşamlarını zorlaştırdığı görülmektedir. Bu nedenle, otizmli çocuğa sahip ailelerin çocuklarında gördükleri problem davranışları belirleme ve bu davranışların nedenlerini keşfedebilmeleri önemlidir. Bu süreç sonrasında da Uygulamalı Davranış Analizi yaklaşımını esas alarak problem davranışlarla baş etme de kullanılan yöntem ve teknikler konusunda bilinçlendirilmeleri gerekmektedir. Bu gereksinimden yola çıkarak OSB olan çocukların ailelerine çocuklarında görülen problem davranışları belirleme ve baş etme konularında, konuşmacı olarak Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Aysun Çolak, 2-3 Aralık 2017 tarihlerinde 2´şer oturum şeklinde projemizin iştirakçisi olan Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı ve Elit Asya Hotel bünyesinde yapılmıştır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli