Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Osmanoğlu, Edremitte Şampiyon Gibi Karşılandı

Osmanoğlu, Edremitte Şampiyon Gibi Karşılandı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı Helsinkide katıldığı Avrupa - Afrika Şampiyonasında Avrupa 4. ncüsü

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı Helsinki`de katıldığı Avrupa - Afrika Şampiyonasında Avrupa 4. ncüsü olan takımın Edremitli Milli Sporcu Sedat Osmanoğlu`nu Edremit Kocaseyit Hava Limanından araç konvoyu eşliğinde baba Sebahattin Osmanoğlu ile oğlu Deniz Osmanoğlu ve arkadaşları Türk Bayrakları ve çiçeklerle `Şampiyon` gibi karşıladı.
Başkanlığını yaptığı Edremit Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübü üyelerince yapılan tören ile Edremitli Milli Sporcu Sedat Osmanoğlu ile başarılı üyelere özel ödüller verildi.
BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Edremit Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Sedat Osmanoğlu`nun başarısı yanı sıra kulüp üyelerinin Balıkesir`de bu hafta sonu yapılan `Trap Atışları Turnuvasında` profesyonellerden Ali Aytemiş`in 1. nci olması, ayni turnuvada Melih Demir`in 2. nci olması ve amatörlerden ise Hüseyin Kıllıoğlu`nun birincilik kupası ile takım halinde Balıkesir`den birincilik kupaları getirilmesi büyük sevinç yarattı.
Edremit Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübünde yapılan bir törenle dereceye girenlere Güney Marmara Avcılık ve Yaban Hayatı Koruma Federasyonuna (GUNAF) ait şapka verilirken, Köpek Irkları Federasyonunun Bursa`da yaptığı ulusal yarışmada Mesut Tiran`a ait Aron adlı köpeğin Birincilik Kupası alması nedeniyle bir adet `Avcı Düdüğü` hediye edildi.
TÜRKİYE, DÜNYA KUPASINA KATILMA HAKKI ELDE ETTİ
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı,  Finlandiya`nın başkenti Helsinki`de aldığı `Avrupa 4. ncülüğü` başarısının ilk uluslararası başarısı olduğunu ve bu başarı ile Türkiye`nin Dünya Kupasına katılma hakkı elde ettiği bilgisini veren Edremitli Milli Sporcu Sedat Osmanoğlu, "Helsinki`de deniz suyu 10 derece civarı. Denizin tuzluluk oranı ise çok düşük, yüzde 10 gibi ve balık çeşidi oldukça az. Denizde flakton çokluğu nedeniyle görüş mesafesi bir metrenin altında ve bulanık. Yunanlı ile İspanyol sporcular bizden 10 gün önce gelip çalışma yapmışlar. Geçen senenin Dünya Şampiyonu ile 2 kez üst üste Dünya Şampiyonu olan Hırvat sporcuda benim çok altımda kaldı" dedi.
HEDEF, DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı olarak 16 ülkenin katıldığı Avrupa - Afrika Şampiyonasında Türkiye olarak önemli bir başarıya imza attıklarını açıklayan Sedat Osmanoğlu, Ayni denizin insanları Romanya, Ukrayna, Rusya, Norveç, Finlandiya gibi ekipleri geride bırakıp `Avrupa 4. ncülüğü` elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Oğlundan çiçek almanın mutluluğunu yaşadığını açıklayan ve destek veren tüm arkadaşlarına teşekkür eden Milli Sporcu Osmanoğlu, Amerika ve Asya Şampiyonası sonrası yapılacak olan Dünya Şampiyonasında hedef, Türkiye olarak ilk üç dereceye girmek veya `Dünya Şampiyonluğunu` Türkiye`ye getirmek olduğunu söyledi ve `Neden olmasın?` dedi.
Enver Dolgun 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli