Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Osmanlıca kursu Gönende tamamlandı

Osmanlıca kursu Gönende tamamlandı

İnsanımız unuttuğu zengin kültürü ile buluşacak.

İnsanımız unuttuğu zengin kültürü ile buluşacak.
Ülkemiz genelinde olmak üzere Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında sağlanan işbirliği ve imzalanan protokol kapsamında Hayrat Vakfı, Halk Eğitim Müdürlükleri ile beraber hareket ederek Türkiye`nin her yerinde sürdürdüğü Osmanlıca Türkçesi Öğrenme Çalışması, Gönen ilçesinde de ilk hamlelesini başarıyla tamamladı. 
Başarının meyveleri, sertifika töreni de geçtiğimiz hafta içi gerçekleştirildi. Kursiyer ve yakınları ile Gönen Protokolünün katıldığı tören samimi ve coşkulu bir atmosferde kutlandı.
Gönen`de Ekim ayında iki ayrı kurs olarak açılan Osmanlıca kurslarının 1. etabı böylelikle tamamlandı ve 2. Kur eğitimi başladı. Ayrıca 1. etap kursu da yeni başlayanlar için tekrar açıldı.
Organizazyonunu ve sunuculuğunu Hayrat Vakfı Gönen temsilcisi Hüseyin Kahve`nin yaptığı 1. etap sertifika töreni 7 Mart 2013 günü saat 17:00`de Gönen Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda büyük katılımla yapıldı.
Törene kalabalık bir halk topluluğunun yanı sıra Gönen Kaymakamı Sayın Hüseyin Parlak, Gönen Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kural, Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, Gönen İlçe Müftüsü Hayrullah Yavuz, İlçe Tarım Müdürü Ertan Soylu, bazı okul müdür ve idarecileri ile konuya duyarlı ilgili vatandaşlar katıldı.
Törende kursiyerler görüşlerini belirtikleri açıklamalarında neden Osmanlıca sorusunu değişik yaklaşımlarla yorumladılar. 
Osmanlıcanın Önemini anlatan sunum ve Hayrat Vakfı tanıtım sunumu yapıldıktan sonra Kurs Sertifikaları dağıtılmasıyla, herkesin keyif aldığı tören sona erdi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli