Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Osmanlı Türkçesi kursu açılıyor

Osmanlı Türkçesi kursu açılıyor

Son iki yıldır Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde verilen Osmanlıca Türkçesi Kursu bu yılda açılıyor.

Son iki yıldır Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde verilen Osmanlıca Türkçesi Kursu bu yılda açılıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Türkiye genelinde tüm Halk Eğitim Merkezlerinde açılan Osmanlı Türkçesi kursları ilçemizde açılıyor.
İki yıldır Erdek Halk Eğitim Merkezinde açılan Osmanlı Türkçesi Kursu, bu yıl 28 Ekim 2014’te yine açılacak.
Kayıtların Ekim ayının başından itibaren devam ettiği, kurs açıldıktan bir hafta sonrasına kadar kayıtların süreceği, Osmanlıca kursuna kayıt yaptırmak isteyenlerin, hafta içi mesai saatleri dâhilinde Erdek Halk Eğitim Merkezine müracaat edebilecekleri bildirildi.

Osmanlıca öğretmeni Piri Reis Camii İmam-Hatibi Mehmet Aydın, kurs hakkında yaptığı açıklamada “Osmanlı Türkçesi Kurslarımız Erdek’te 3 yıldır devam etmektedir. Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde kurslarımızdan yaklaşık 50 kişi mezun olmuş. Osmanlıca matbuğ ve rika hattından okuyabilecek seviyeye gelmiştir. Osmanlı Türkçesi kurslarımız 4 kurdan oluşmaktadır. Birinci kurda Osmanlıca kolay metinler, harfler kelimler ve matbuğ yazılardan okumalar yapılmaktadır. İkinci kurda Osmanlıcanın imla (dil bilgisi) kısmı anlatılmaktadır. Üçüncü kurda Osmanlıcanın Arapça ve farsça bölümü anlatılmaktadır. Dördüncü kurda ise edebi metinler, arşiv belgeleri, mezar taşları, kitabeler, padişah fermanları gibi konular okunup anlatılmaktadır. Her bir kur yaklaşık 2 ay sürmektedir. Osmanlıca rika ve matbuğ hatlardan okuyabilmek için ilk iki kur yeterlidir. Her kur sonunda kursiyere sertifika verilmektedir” diye konuştu.
Aydın: “Osmanlıca öğrenmek çok kolay”
Milli kültürümüzün temelini teşkil eserlerin hemen hemen tamamının Osmanlıca olduğunu hatırlatan Aydın, “Tarihimizle bağ kurmak, köprü kurmak istiyorsak, Osmanlıca öğrenmeliyiz. Bin yıllık kadim kültürümüzün kapısını Osmanlıca öğrenerek açabiliriz” dedi.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli