Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ORKİMDER’den yıl sonu etkinliği

ORKİMDER’den yıl sonu etkinliği

Organik Kimyacılar Derneği’nin(ORKİMDER) yıl sonu kapanış etkinliği programı gerçekleşti.

Organik Kimyacılar Derneği’nin(ORKİMDER) yıl sonu kapanış etkinliği programı gerçekleşti.
Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nde, MKS DevO şirketi fabrikasında gerçekleşen toplantıya, ülkemizin çeşitli kentlerindeki üniversitelerin kimya bölümünde eğitim-öğretim gören 32 bursiyer öğrenci katıldı.
Yönetim kurulu başkanlığını aynı zamanda MKS DevO Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Korgün Şengün’ün yaptığı ORKİMDER’li öğrencilere üç günlük bir eğitim-öğretim programı uygulandı.
Sponsorluğunu MKS DevO Şirketi’in üstlendiği, bir yıl önce kurulan ORKİMDER’in yıl sonu etkinliğinde kimya bölümü öğrencilerine iş sağlığı ve güvenliği konusunda şirketin Endüstri Mühendisi Tolga Çetinkaya ve Dr. Zafer Yılmaz tarafından eğitim verildi. Ayrıca şirketin yönetim kurulunda bulunan kimyager Süha Sevin de iş yaşamındaki deneyimlerini ORKİMDER üyesi öğrencilerle paylaştı.
Mentorleri ile görüşmeler yapmalarının ardından öğrencilere MKS DevO’nun ARGE merkezi başta olmak üzere çeşitli bölümleri gezdirilerek fabrika tanıtıldı.
Ülke düzeyinde, MKS DevO’nun sponsorluğunda burs verilen 45 ORKİMDER üyesi öğrenciden 32’sini katıldığı yıl sonu kapanış etkinliği programının son bölümünde Yönetim Kurulu Başkanı Korgün Şengün’ün ardından MKS DevO ortağı ve ORKİMDER mentorlerinden Devrim Özcan “insan ilişkileri”, mentor Şevket Ata, “Bir kimya mühendisi ve ORKİMDER’li kimya mühendisinin CV’si nasıl olmalıdır?”, mentor Berkim Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Dardağan, “iş başarısı ve çalışma”, Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Derya Erçıkan, “Türkiye’nin kimya sektöründe dünyadaki yeri” konularında düşüncelerini dile getirdiler.
BALIKÇI DA KONUŞTU
Toplantıda, gazeteci-yazar Önder Balıkçı da “hayallerin peşinde koşmak” konusunda düşüncelerini açıkladı. Balıkçı, öğrencilere “önce hayal edin, sonra işinizi severek çok çalışın, başarı mutlaka gelir” dedi.
SERTİFİKA DAĞITIMI
Toplantıda, ORKİMDER üyesi öğrencilere sertifikaları da dağıtıldı. Öğrenciler, bu arada sektörle ilgili çeşitli konularda konuşmalar yaptılar.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: ORKİMDER’ etkinliği
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı