Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Organlarıyla 8 hasta hayata tutunacak

Organlarıyla 8 hasta hayata tutunacak

Bandırma Devlet Hastanesinde organ nakli

Organlarıyla 8 hasta hayata tutunacak.
Bandırma Devlet Hastanesi´nde beyin ölümü gerçekleşen 30 yaşındaki Mesut Karadağ isimli gencin kalp, akciğer, karaciğer, böbrek ve korneaları 8 hastaya nakledilmek üzere Ankara ve Bursa´ya gönderildi.
Bandırma Devlet Hastanesi´ne işyerinde meydana gelen rahatsızlık sonucu beyin damarındaki tıkanıklık tanısıyla gelen ve beyin ölümü gerçekleşen Mesut Karadağ isimli 30 yaşındaki bir hastanın organları 4 hastaneden gelen organ nakil ekipleri tarafından operasyonla alındı.
Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr.Muzaffer Şenveli, Bu sene organ naklinde doner vermede önemli bir yerde olduklarının altını çizerken, ?Genç bir arkadaşımız beyin ölümü sebebiyle, ailesi tarafından organları bağışlanmıştır. Beyin ölümü gerçekleşen Manyas´lı 30 yaşındaki Mesut Karadağ´ın kalbi, akciğeri,karaciğer´i böbrekleri ve korneaları 4 ayrı ekip tarafından alınarak nakledildi. Kalp, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi´ne, akciğer Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi´ne karaciğer ve sol böbrek Bursa Uludağ Üniversitesi´ne sağ böbrek, Bursa Acıbadem Hastanesi´ne, kornealar Balıkesir Üniversite Hastanesi´ne nakledildi´´ dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı