Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Organ nakli 3 kişiye hayat verecek

Organ nakli 3 kişiye hayat verecek

62 yaşındaki bir hastanın organları 3 hastaya birden nakledilecek.
Bandırma Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki bir erkeğin böbrekleri ve karaciğeri, 3 hastaya nakledilmek üzere Bursa’ya götürüldü. Organlar, dün sabah 07.00 saatlerinde 3 saatlik bir operasyonla Bursa’dan gelen iki ekip nezaretinde alındı.
Basın mensuplarına açıklamada bulunan Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, Bandırma’da bir hafta içinde ikinci organ nakli olayı gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi:
“İnşallah bunların devamı gelecek. Yoğuna bakım ekibimiz iyi çalışmakta ve aynı zamanda organ nakli ekibimiz de vakaları iyi takip etmekte. Bandırma’da vatandaşlarımız da organ nakline yaklaşımları çok iyi. Biz bunun devam edeceğine inanıyoruz. Böylece insanlar ölürken bile başka insanlara can veriyor. Hem manevi, hem de vicdani anlamda. Biz de Bandırma Devlet Hastanesi olarak bu olayı destekliyoruz. Bugünkü hastamız 62 yaşındaydı ve beyin ölümü gerçekleşti. Aile ile görüşüldü, ailesi kabul etti. Merkezimiz olan Bursa’ya haber verildi. İki ekip gelerek iki böbrek ve karaciğeri alıp Bursa’ya döndüler.”
Haber : Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli