Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Op. Dr. Kocaöz çocuklarda beslenme yetersizliğine vurgu yaptı

Op. Dr. Kocaöz çocuklarda beslenme yetersizliğine vurgu yaptı

Balıkesir Halk Sağlığı Müdür Vekili Op. Dr. Servet Kocaöz, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası nedeniyle basına bir açıklamada bulundu.

Balıkesir Halk Sağlığı Müdür Vekili Op. Dr. Servet Kocaöz, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası nedeniyle basına bir açıklamada bulundu.
Kocaöz, ülkemiz nüfusunun yüzde otuz beşini oluşturan 0-4 yaş çocuklarda ölüm nedenleri arasında beslenme yetersizliklerinin ön sıralarda yer aldığını açıkladı.
Anne sütü ile beslenmenin, çocuğun sağlığı ve gelişmesi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Kocaöz, mesajında şu ifadelere yer verdi: ?Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Bebekler için yaşamın ilk altı ayında sadece anne sütü, altıncı aydan sonra ek gıdalarla birlikte iki yaşına kadar emzirme en doğru beslenme şeklidir. Anne sütü tam olarak bebeğin gereksinimi olan tüm besin ve vitamin ihtiyacını karşılayacak niteliktedir. Kolayca sindirilir, ucuzdur, temizdir, bebeği hastalıklara karşı korur.İshal ve zatürreden ölüm anne sütü alan bebeklerde 10 kat daha az görülür. Anne sütü alamayan bebeklerde ileride diyabet(şeker hastalığı)ve obezite (şişmanlık) görülme riski daha fazladır. Anne sütü alan bebeklerde suça eğilimin daha az olduğu gözlenmiştir. Yapılan araştırmalarda anne sütü alan bebeklerin zekâ gelişimi daha yüksektir. Anne sütü alan kız bebeklerin ileride meme kanserine yakalanma riskide daha azdır. Emzirme, anne sağlığı açısından da önemlidir. Anne ile bebek arasında ilişkiyi güçlendirir. Anneyi meme ve rahim kanserine karşı korur. Emziren anneler annelikten daha fazla zevk alır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNİCEF´in katkılarıyla 1-7 Ekim tarihleri arası Dünyada ve Ülkemizde ?Dünya Emzirme Haftası ? olarak kabul edilmektedir. Söz konusu hafta içinde ilimizde konunun öneminin vurgulanması ve farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli aktiviteler düzenlenmektedir. Anne sütü her bebeğin en doğal hakkıdır.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli