Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Onyedi Eylül Üniversitesi´nde ?Marka ve Pazarlama Zirvesi? etkinliği düzenlendi

Onyedi Eylül Üniversitesi´nde ?Marka ve Pazarlama Zirvesi? etkinliği düzenlendi

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu tarafından ?Marka ve Pazarlama Zirvesi? etkinliği düzenlendi.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu tarafından ?Marka ve Pazarlama Zirvesi? etkinliği düzenlendi.
Üniversitenin, İşletme ve Ekonomi Topluluğu tarafından alanında uzman konuşmacıların katıldığı ?Marka ve Pazarlama Zirvesi? etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.
17 Eylül Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu´nda düzenlenen etkinliğin öğleden önceki oturumuna, Stratejik Pazarlama Danışmanı Cem Sezer ve Webtures Kurucusu ve CEO´su Kaan Gülten katıldı. Öğleden sonraki oturuma ise İlancılık Reklam Ajansı Eş Başkanı Ender Merter´in moderatörlüğünde Fenerbahçe Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ece Baban, Genna İstanbul Başkanı A. Selim Tuncer ve Markam Danışmanlık Kurucusu Güven Borça konuşmacı olarak katıldı.
Etkinliğin öğleden önceki oturumunda sözü ilk alan Stratejik Pazarlama Danışmanı Cem Sezer, ?Pazarlama Türkiye´de yanlış tanımlanan bir kavram. Çünkü pazarlama kavramı bizde iletişim olarak algılanıyor. Pazarlamanın 4P´si var. Bunlar product, placement, price ve promosion. Türkiye´de pazarlama promosyon üzerine kurulu. Batıda ise 4P´ye göre yapılıyor. Teknolojik marka üreten bir ülke olmadığımız için promosyon kısmıyla ilgileniyoruz. Pazarlama samanlıkta iğne aramak gibi. Ama elinizde güçlü bir mıknatıs varsa o iğneyi kolayca bulabilirsiniz. Mıknatısı bulmak sizin işiniz.? diye konuştu.
Webtures Kurucusu ve CEO´su Kaan Gülten, ?Sektörde bulunan medya kuruluşlarının nasıl marka haline geldiğini biliyorsunuzdur. Burada Youtube örneğini verebiliriz. Ücretsiz olarak kullanılan Youtube, 4-5 videoda bir reklam göstererek büyüdü. Bu da şirketin güvenini artırdı ve videolar arasına da reklamlar konmaya başlandı. Ardından Facebook borsaya açılmadan hemen önce Instagram´ı satın alarak hızlı bir çıkış yakaladı. Bizler de bu sebeple, uzun vadeli düşünceler ve planlar içinde olarak kendimize hedefler belirlemeliyiz.? dedi.
Etkinliğin öğleden sonraki ilk oturumu ?Marka Olmak? paneliyle devam etti.
Panelin moderatörlüğünü İlancılık Reklam Ajansı Eş Başkanı Ender Merter yaparken, Fenerbahçe Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ece Baban, Genna İstanbul Başkanı A. Selim Tuncer ve Markam Danışmanlık Kurucusu Güven Borça da panele konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmacılar, markalaşmak hakkında kısa bilgiler vererek iletişimde marka olmanın önemli bir unsur olduğundan bahsetti.
Etkinliğin öğleden sonraki son oturumunda söz alan Vestel Pazarlama Müdürü Duygu Badem Oylukçuoğlu, ?Şu an tarihin en önemli dijital devrimi yaşanıyor. Dijital firmaların 2005 ve 2017 yılları arasındaki gelişimlerini görüyoruz. Petrol firmalarının yerini dijital firmalar aldı. Apple ve Google gibi şirketler diğer şirketleri geride bırakarak birçok alanda ilk sıralarda yer almaktalar. Bu da bize dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Dijitalleşme, orta yaş üzerinde de etkisini artırıyor. Artık herkes teknolojiyle iç içe bir halde. Bununla birlikte de Airbnb, Netflix ve Uber gibi tüketicilerin hayatını kolaylaştıran firmalar da ortaya çıktı.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli