Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Onlar Bandırma´da oldukları için şanslı

Onlar Bandırma´da oldukları için şanslı

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Av. Zafer Evren: ?Bandırmalılar, sokak hayvanları konusunda çok bilinçlendi?

Bandırma´da, Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Av. Zafer Evren, yaptıkları çalışmaları anlatarak, Bandırma´da bulunan sokak hayvanlarının birçok il ve ilçeye göre şanslı olduğuna dikkat çekti. Hayvanların bakımı konusunda belediyeye yardımcı olduklarını belirten Evren, ?Belediye, sahil bandında bulunan iki mamamatik ile sokak hayvanlarını doyuruyor. Bunların içinde hem su, hem de mama var. Pet su şişesi boşlarının mamamatiğe atılması ile çalışıyor. Hayvanlar, buraya gelip sularını içip, mamalarını yiyor? dedi. Bandırma´da 350 civarı sokak hayvanı olduğuna işaret eden Evren, ?Amacımız, insanların sokak hayvanlarına bakış açısını değiştirmek ve aralarında iletişimin gelişmesini sağlamak. Şu ana kadar da başarılıyız. Belediye Başkanımız Dursun Mirza da, bizlere destek oluyor. Bu konuda sıkıntımız yok.? diye konuştu.
Bandırma´da yaşayanların, sokak hayvanları konusunda eski yıllara göre çok bilinçlendiğini, ancak bu sorunun tamamen çözülmediğini vurgulayan Evren, içinde bulunduğumuz yaz döneminde vatandaşların ve esnafın, binalarının önlerine su dolu kaplar bırakmalarının yararına işaret eden Evren, şunları söyledi:
?Bu su kaplarına birçok kişilerin sigara izmariti atmaları nedeniyle hayvanlar, kirli su içmek zorunda kalıyor. Bir hayvan, dokuz gün susuz kalırsa böbrekleri kuruyor ve ölüyorlar. Bu su kaplarını temiz tutalım. Evde yaptığımız yemeklerden artanları çöpe dökmek yerine bu sokak hayvanlarına verelim.?
?HAYVANLARI SATIN ALMAYIN BARINAKLARDAN SAHİPLENİN?
Bir çocuk parkının girişinde bulunan kedi evlerinin önüne 30 paket kapalı süt bırakıldığını ve insanların bu konuda duyarsız olduğunu ifade eden Evren, ?Kapalı kutu içinde bulunan sütleri kedilerin tüketmesi mümkün değil. Ben de bunları aldım ve zaman zaman kedilere veriyorum? dedi. Hayvanların sahiplenilmesi konusuna da değinen Zafer Evren, ? Halkımız petshoplara giderek hayvan satın almakta. Buna kesinlikle karşıyız. Barınağımızda çok güzel hayvanlarımız var. Hayvanları petshoplardan değil, barınaktan almalarını tavsiye ediyoruz. Hayvanları sokaktan kurtaracaklar. Ayrıca insanların bakış açılarının değişmesi için çocukların barınaklara götürülmesini ve okullarda ders verilmesini bekliyoruz.? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false