Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Öncelik hedef; İstihdam, Kalkınma ve Sanayileşme olarak belirlendi

Öncelik hedef; İstihdam, Kalkınma ve Sanayileşme olarak belirlendi

Balıkesir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Balıkesir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın başkanlığında toplanarak, il genelinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Toplantıya Vali Yazıcı´nın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim özdemir, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Kasım Özek, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.
İl düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu geliştirici, işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla toplanan kurulda gündem maddeleri konuşularak karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.
Balıkesir sanayisinin daha ileriye gitmesi adına gösterilen gayretlere destek olmaya çalıştıklarını aktaran Vali Yazıcı, toplantının açılış konuşmasını yaparak, "Hem sanayinin gelişmesine hem de istihdamın artmasına yönelik yeni projeler üretmeye devam ediyoruz." dedi.
Mesleki okullarda eğitim gören öğrencilerin iş deneyimi kazanmasına büyük önem verdiklerini bildiren Vali Yazıcı, "İlimizde istihdama yönelik kurs ve programlar, mesleki eğitimde açılacak ve kapanacak bölüm ve dallar konusunda kararlar alınarak bu kararlar doğrultusunda ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca gerekli çalışmalar gerçekleştirilmiştir." dedi.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli