Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Onay ve Erkovana İGM Komisyon görevi

Onay ve Erkovana İGM Komisyon görevi

AK Parti Erdek İl Genel Meclis üyesi Hikmet Onay ile CHP Erdek İl Genel Meclis üyesi Mehmet Erkovan komisyonlarda görev aldı. Balıkesir İl Genel Meclisi´nde kurulmasına geçtiğimiz toplantılarda karar verilen...

AK Parti Erdek İl Genel Meclis üyesi Hikmet Onay ile CHP Erdek İl Genel Meclis üyesi Mehmet Erkovan komisyonlarda görev aldı. Balıkesir İl Genel Meclisi´nde kurulmasına geçtiğimiz toplantılarda karar verilen 28 İhtisas Komisyonu´na üye seçimi yapıldı. İGM´de bulunan siyasi partilerin gruplarının birlikte hazırladığı liste ile yapılan seçimde hemen her üye en az 2-3 komisyona üye oldu. Kurulması zorunlu komisyonlar arasında yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri kanun gereği 10 gün çalışma yaptıklarından başka komisyonlarda görev almadı.
İGM´de yapılan görüşmede ilk olarak komisyonların kaçar kişiden yapılacağına karar verildi. 28 yeni komisyondan 11 tanesi 5 kişiden oluşurken geriye kalan 17 tanesi de 3´er kişiden oluştu. Kanun gereği 5 kişilik komisyonlarda iktidar partisi 3, ana muhalefet partisi 1 ve muhalefet partisi de 1 üye komisyona yolluyor. 3 kişilik komisyonlar ise iktidar partisi ve ana muhalefet partisi üyelerinden oluşuyor.
İl Genel Meclisi´nin hafta içinde yapılan oturumunda yeni kurulan ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Kurulması zorunlu olan İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun haricinde kurulan 28 ihtisas komisyonuna İGM´de grubu bulunan siyasi partiler üye gönderdi Demokrat Partili üyeler ise AKP kontenjanından komisyonlara seçildi.
AK Parti Erdek İl Genel Meclis üyesi Hikmet Onay, Gençlik ve Spor Komisyonu, Turizm Komisyonu ile Altyapı Hizmetleri komisyon üyeliklerine seçildi. CHP Erdek İl Genel Meclis üyesi Mehmet Erkovan ise Topluma Yönelik Sosyal İşler Komisyonu üyeliğine getirildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı