Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Onay: 2012 yılında yapılmayan köy yolu kalmayacak

Onay: 2012 yılında yapılmayan köy yolu kalmayacak

AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, 2012 yılındaki hedeflerini, ilçeye bağlı köylerde ulaşımı sağlayan yolların hepsini yenilemek olarak açıkladı.

AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, 2012 yılındaki hedeflerini, ilçeye bağlı köylerde ulaşımı sağlayan yolların hepsini yenilemek olarak açıkladı.
Balıkesir İl Özel İdaresinin hizmet kapsamına giren 2011 yılı yatırımları arasına alınan hizmetlerin Erdek ve çevresinde yavaş yavaş tamamlandığını söyleyen Onay, Çakıl Köyüne halı saha yapımı ile Erdek Zeytinli Mahallesi`nde yapımı başlayan basketbol sahası ile tenis kortu alanının kısa sürede bitirileceğini kaydetti. Erdek ve Çakıl köyünde devam eden çalışmaları Erdek Devlet Hastanesi yapım işini üstlenen şirketin yaptığını anlatan Onay, 15 köyün içme sularının sağlandığı içme suyu depolarına otomatik klorlama su cihazlarının montaj çalışmalarının sürdüğünü, çalışmalarda yaşanan gecikmelerin ise su depolarının bulunduğu noktalarda elektrik hatlarının bulunmamasından kaynaklandığı belirtti. Klorlama cihazı işini üstlenen firmanın, elektrik hatlarından uzak olan bölgelerdeki su depolarına enerji paneli takarak sorunu çözeceğini aktaran Onay, bu işin maliyetinin 15 bin lira olduğunu duyurdu.
İki ay sonra gireceğimiz 2012 yılına ait düşüncelerini paylaşan AK Parti Erdek İl Genel meclis Üyesi Hikmet Onay, Kasım ayının ilk haftasında Balıkesir İl Özel İdaresinde başlayacak 2012 yılı bütçe görüşmelerinde, hedeflerinin 2012 bütçesi rakamlarının 2011 bütçesi rakamlarının iki katına çıkmak olarak kaydetti.
2012 yılı bütçesinde öncelik köy yollarının yapımına verilecektir şeklinde iddialı açıklamada bulunan Onay, devamında şöyle konuştu: "Balıkesir`in 2014 yerel seçimlerine büyükşehir statüsü ile gireceğine kesin gözüyle bakıyorum. Bu nedenle il özel idaresi olarak 2014 yılına kadar ilimiz dahilin de yapılmayan bir tek köy yolu bırakmamaya kararlıyız.

Yine 2012 yılı bütçesine eklenmek üzere Erdek`te spora hizmet verecek anlamda bazı sürpriz projelerimiz olabilir. Bu projelerimiz gerçekleştiği gibi bunları kamuoyu ile paylaşacağız. İl Özel İdaresinin verdiği hizmetler dışında, Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği`ne, İller Bankası`ndan aktarılan 170 bin lira ödenekle Turan, Ormanlı ve Ballıpınar Köylerini birbirine bağlayan karayolunda köprü ve menfez yapım işinin ihalesi Kasım ayında yapılacak. 2011 yılı içinde İller Bankası`ndan Balıkesir Valiliği`ne gönderilen paylardan, Erdek olarak yeterince istifade ettiğimizi söyleyebilirim" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı