Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

On beş deve törenle havut giydi

On beş deve törenle havut giydi

Develerin Havut Giydirilme Etkinliğinde, 15 deve havut giydi.

Develerin Havut Giydirilme Etkinliğinde, 15 deve havut giydi.
Edremit Belediyesi Güreş Sahasında gerçekleşen ve 15 devenin katıldığı develere Havut Giydirilme Etkinliğinde yoğun katılım yaşandı.
Edremit Deveciler Derneği tarafından organize edilen Havut Giydirilme Etkinliğinde, dostluk güreşleri yapan develer heyecanlı anlar yaşanmasına neden olurken bazı develerin güreşten kaçması dikkat çekti.
Edremit ve çevre ilçelerden yaklaşık 15 devenin katıldığı Havut Giydirilme Etkinliğinde, havut giyen develere ve sahiplerine hayır duaları, törene katılan vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.
Yeni Deve Güreşi Sezonunun tüm dostlarımıza, deve sahiplerine hayırlı olmasını temennisinde bulunan Türkiye Deveciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Aydınlıgil, "Ülkemizde, Deve Güreşleri kültürümüzü yaşatmamız gerekiyor. Yeni Havut Giyen Güreş develerine de başarılı bir sezon ve kazasız güreşler diliyorum." dedi.
Edremit Belediyesi Güreş Sahası`nda düzenlenen Havut Giydirilme Etkinliğine, Edremit Belediye Başkan vekili Şaban Çandır, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Türkiye Deveciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Aydınlıgil, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar, siyasi partilerin temsilcileri ile güreş sever vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı