Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Öldürülen gazeteci Hayırsevener anıldı

Öldürülen gazeteci Hayırsevener anıldı

Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cihan Hayırsevener, ölümünün birinci yıldönümünde, silahlı saldırıya uğradığı yerde düzenlenen törenle anıldı.

Bandırma`da günlük olarak yayınlanmakta olan Güney Marmara`da Yaşam Gazetesi`nin Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cihan Hayırsevener, ölümünün birinci yıldönümünde, silahlı saldırıya uğradığı yerde düzenlenen törenle anıldı.
Haydarçavuş Camii`nde okutulan mevlidin ardından, Hayırsevener`in silahlı saldırıya uğradığı Atatürk Caddesi üzerindeki yere gelen gazeteciler ve kalabalık bir topluluk burada Hayırsevener`i andılar.
Burada ilk konuşmayı yapan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Hayırsevener`in Türk basınının  70. şehidi olduğunu vurgularken, " Cihan, Bandırma`da yolsuzlukları, çıkar ilişkilerini yazdığı için katledildi. Aslında bu kurşunlar,  toplumun gerçekleri öğrenme adına  görev yapan bir gazeteciye sıkılması nedeniyle, halkın özgürlüğüne karşı  yöneltildi. Anadolu basını, gerçekten çok güç koşullarda  görev yapıyor. Bu cinayeti işleyen kişinin yanı sıra azmettirenlerin de mutlaka cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
Balıkesir Yeni Haber Gazetesi sahibi Ekrem Balıbek, konuşmasında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: "Biz gazeteciler, demokrasinin olmazsa olmaz bireyleriyiz. Ancak iktidar güçleri, genelde gazetecileri sevmez, onlarla başta çıkardıkları yasalarla olmak üzere çeşitli şekillerde mücadele ederek, onların güçlerini kırmaya çalışırlar. Son 50 yılda sayıları giderek artan illegal güçler, gazetecileri en büyük tehlike olarak görüyorlar. Cihan Hayırsevener, Hasan Tahsin`den bu yana Türk basınının 70., Balıkesir basınının ise ilk şehididir. Hiçbir zaman unutulmasın ki, gazeteciler, toplumun gerçekleri öğrenmesi adına, halk için görev yaparlar. Sizlere, doğruları, gerçekleri yansıtmak için yaşamlarını bile tehlikeye atarak çalışırlar. Cihan`ın, Türk basınının son şehidi olmasını dilerken, O`nu bir kez daha anıyoruz."
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Cihan Hayırsevener, örnek ve nitelikli bir gazeteciydi. Bizi artık işitsinler, Türkiye işitsin istiyoruz. Türkiye`de herkes düşüncesini rahatça dile getirsin, yazsın istiyoruz. İnsanların yazdıklarından, insanların düşündüklerinden, insanların söylediklerinden ötürü  yargılanmasını istemiyoruz.  Türkiye`de basın özgürlüğü istiyoruz.  Türkiye`de basın özgürlüğünün tam anlamıyla yaşama geçirilmesini, gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz.
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı