Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Olcayto, Erinç ve Türenç, Zeytinliada'da

Olcayto, Erinç ve Türenç, Zeytinliada

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Demokratikleşme Sürecinde Medya konulu panele konuşmacı olarak katılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Başkanı Turgay

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, "Demokratikleşme Sürecinde Medya" konulu panele konuşmacı olarak katılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı ve gazetenin yazarı Orhan Erinç ve Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, panelden önce turistik Erdek ilçesine geçtiler. Burada bulunan Zeytinliada`yı ziyaret eden gazeteciler, başta Meryem Ana Kilisesi olmak üzere çok sayıda arkeolojik yapıtın yer aldığı adayla ilgili olarak Zeytinlada kazı ekibi başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk`ten, 7 yıldır süren kazı çalışmaları hakkında bilgi aldılar.
Olcayto, Erinç ve Türenç, Zeytinliada`da gün ışığına çıkarılan tarihi ve arkeolojik yapıtların, Erdek ilçe turizmine katkı sağlayacağını düşündüklerini belirttiler. 
-ÖNDER BALIKÇI


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli