Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Olaylı yıkıma erteleme

Olaylı yıkıma erteleme

Erdek Balıkçı Barınağına yapılan balıkçı depolarının yıkımı geçici olarak durdurulurken, üst katlarına konuşlandırılan kafeteryaların ise yıkım işlemi devam edecek

Erdek Belediyesi tarafından ilçemiz Balıkçı Barınağına izinsiz olarak yapıldığı gerekçesiyle, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Ağustos Çarşamba günü yıkımına başlanan balıkçılara ait depolar ile üst katlarına konuşlandırılan kafeteryaların yıkımına balıkçı esnafından yükselen tepkiler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin geri adım atmasına neden oldu.
Yıkım işleminin başlamasının ardından ertesi gün Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´u ziyaret eden Erdek´li balıkçılar ile görüşen Başkan Uğur, Balıkçı Barınağında bulunan balıkçı depolarının bulunduğu kısımdaki yıkımı, balıkçı ağları ve malzemelerin yeni bir yere taşınıncaya kadar durdurma kararı aldıklarını açıklarken, kafeteryaların ise yıkım işleminin devam edeceğini bildirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´u makamında ziyaret eden Erdek´li balıkçılar, ağ ve malzemelerinin bulunduğu depoların yıkım çalışmalarının, malzemeler uygun bir yere taşınıncaya kadar durdurulmasını talep etti. Balıkçı esnafından gelen bu talep üzerine, Erdek Kaymakamlığı tarafından imara aykırı yapılar için alınan yıkım kararı üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım işlemine başlanan Erdek Balıkçı Barınağı´nda çalışmalar geçici olarak durduruldu.
Balıkçıların isteğine olumlu yaklaşan Başkan Uğur, depoların bulunduğu bölümdeki yıkımı durdurduklarını kaydetti. 

Balıkçıların isteğine olumlu yaklaşan Başkan Uğur, depoların bulunduğu bölümdeki yıkımı durdurduklarını kaydetti.
Erdek heyetine, Erdek Kaymakamlığı tarafından imara aykırı yapılarla ilgili yapılan çalışma ile balıkçı barınaklarının bulunduğu yerde yıkım çalışması yapıldığı bilgisi veren Başkan Uğur, ?Erdek Kaymakamlığı´nın 24 Ağustos tarihine kadar bu yerlerin yıkılmasıyla ilgili Erdek Belediyesi´ne bir yazıları olmuş, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte. Fakat 24 Ağustos´a kadar hiçbir işlem Erdek Belediyesi yapmadığından yine Kaymakamlığın bize müracaatı ile bu imara aykırı yapıların yıkılmasıyla ilgili bize bir talimat geldi. Biz de bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi olarak imara aykırı o yerlerin yıkım işlemine bizim araçlarımız ile başladık? diye konuştu.
İmara aykırı yapıların bulunduğu yerde Erdek´li balıkçıların ağ ve malzemelerini muhafaza ettikleri depoların olduğunun altını çizen Başkan Uğur, balıkçıların mağdur olmasını istemediklerini dile getirip konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Balıkçı esnafına kesinlikle zarar vermek istemiyoruz. Onlar zarar etsin, mallarına hasar gelsin istemiyoruz. Her birinin 40-50 bin liralık ağı var, malzemesi var. Balıkçı arkadaşlar ile görüştük, ağlarını şu an muhafaza edecekleri bir yer de yok. Biz bir çalışma yapacağız. İstiyoruz ki balıkçılarımız, daha rahat bir çalışma imkanına kavuşsunlar, çalışmalarını daha rahat yapsınlar. Ağlarını ve malzemelerini muhafaza etsinler. Bu konuda Erdek´te balıkçı esnafı ile birlikte çalışma başlatacağız. Balıkçılarımızın da görüşlerini alarak doğru yerde, doğru işler yapalım istiyoruz. Biz de daha sonra imar dışı yapılar, üst taraftaki bölümler yıkıldıktan sonra balıkçılarımızın malzemelerinin bulunduğu yerlere şimdilik dokunmuyoruz. Ne zaman onlara uygun bir yer, fiziki şartları uygun bir yer bulursak o zaman yıkılır.? Diyerek sözlerine ekledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´a yapılan ziyarette, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, Erdek Belediye Meclisinin CHP´li üyesi Recep Eren, Narlı Köyü eski Muhtarı Ali Işık ile balıkçı esnafından iki kişi yer aldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Olaylı yıkıma erteleme
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli