Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Okullarda kantin denetimi

Okullarda kantin denetimi

İlçemize bağlı Ocaklar Beldesindeki okulda, faaliyet gösteren kantinin denetimi yapıldı.

İlçemize bağlı Ocaklar Beldesi`ndeki okulda, faaliyet gösteren kantinin denetimi yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü gıda denetçileri tarafından yapılan kantin denetimine Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Murat Yazar`ında eşlik ettiği gözlendi.
İlçemiz Ocaklar Beldesinde 5996 Sayılı Kanun kapsamında, Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğünde görevli gıda denetçileri E. Çiğdem Kurumahmut ve Mehtap Akgül tarafından yapılan okul kantini denetimine İlçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Murat Yazar`da katıldı.    
Gerçekleşen denetimde, öğrencilerin sağlığı için son derece önemli olan kantindeki tükettikleri gıdaların İşletme Kayıt belgeli olup olmadıkları kontrol edildi.
Yapılan denetimde satılan ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edilip, kullanılan malzemelerin izlenebilirlik açısından uygun olup olmadığı ve genel hijyenik şartları kontrol edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Murat Yazar, 2013 yılında bugüne kadar, Erdek`te faaliyet gösteren 176 toplu tüketim yeri, 91 satış yeri ve 67 üretim yeri olmak üzere toplam 334 mekanda gıda denetiminin yapıldığını belirtip denetimlerin Erdek`teki okul kantinlerinde de devam edileceğini açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı