Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Okullarda 127.242 öğretmen açığı varmış

Okullarda 127.242 öğretmen açığı varmış

CHP Balıkesir Milletvekili Akovanın, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmen açığı ile ilgili Bakan Dinçere sorduğu soruya cevap geldi.

CHP Balıkesir Milletvekili Akova`nın, Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okullarda öğretmen açığı ile ilgili Bakan Dinçer`e sorduğu soruya cevap geldi.
Bakanın cevabına göre, Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okullarda 127.242 öğretmen açığı var.
Bakan Dinçer`den gelen bu cevap sonrası basına bilgi veren CHP Milletvekili Akova, mademki okullarda 127.242 öğretmen açığı var o zaman yeni atama yapılmayıp ücretli öğretmen neden çalıştırılıyor tepkisini ortaya koydu.
Öğretmen atamalarında ve özür grubu tayinlerinde yaşanan sıkıntılar yüzünden sıkıntılı bir eğitim-öğretim dönemine başlandığına değinen CHP Milletvekili Akova, "Atama bekleyen ya da özür grubu çerçevesinde yer değişikliği bekleyen öğretmenler varken, okullarda halen öğretmen açığı olduğu ve okul müdürlerinin ücretli öğretmen talep ettiği ve çalıştırıldığı öğrenilmiştir." dedi. 
Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okullarda öğretmen açığı varken yeni atama yapılmaması ve ücretli öğretmen çalıştırılmasını anlamak mümkün değildir şeklinde açıklamasını sürdüren CHP Milletvekili Akova, öğretmenlerin ve öğretmen bulamayan öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin en kısa zamanda giderilmesi için Bakanlığın üzerine düşen görevi acilen yerine getirmesi gereklidir uyarısında bulundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli