Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Okullarda Deprem Haftası eğitimleri

Okullarda Deprem Haftası eğitimleri

1 - 7 Mart Deprem Haftası´nda Balıkesir´de okullarda eğitimler verildi.

Türk Kızılayı tarafından ilkokul çağındaki çocuklara yönelik kurumsal kültür çalışmalarımız kapsamında, 9-11 yaş aralığındaki çocuklara güvenli yaşam ve afet bilicini aşılayan Doğal Afet Sigortaları Kurumu´´Aycan ve Aykız´ın Maceraları´´ kitabı hazırlandı.
´´Aycan ve Aykız´ın Maceraları´´ ile çocuklarda kitap okuma bilincini yerleştirmenin yanı sıra kitapta yer alan 9 öykü ile onlara güvenli yaşam, afet öncesi hazırlık, ilk yardımın önemi, ihtiyaç anında paylaşma, kan bağışının önemi ve yardımseverlik duygusunu aşılamak ve bu öykülerle edinecekleri bu bilinci kendi yaş grupları arasında yaygınlaştırmak ve hayatlarında farkındalık yaratmak hedeflendi.
Türkiye´nin deprem ve sel baskınlarının yoğun olduğu dört il olan Antalya, Balıkesir, Zonguldak ve Van´da bulunan Türk Kızılayı Şubelerine il bazında 1000 adet ´´Aycan ve Aykız´ın Maceraları´´ kitabı Türk Kızılay´ı Eğitim Yönetimi Bölümü tarafından Balıkesir şubesine gönderildi.
Bu proje kapsamında; kitapların dağıtımı için pilot okullar Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenirken, Balıkesir Şubesine gönderilen 1000 adet kitabın Deprem Haftası sebebiyle belirlenen okullarda öğrencilere slayt gösterisi (çizgi filim) olarak Balıkesir Üniversitesi Kızılay Topluluğu üyesi öğrenciler ile beraber eğitim verildi.
1-7 Mart 2017 Deprem Haftası´nda öğretmenler ve öğrenciler tarafından kitabın okutulması sağlanırken, deprem ve ilk yardım animasyonları izletilerek öğrencilerin bilinçlendirilmesi gerçekleştirildi.

Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı