Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Okullara isimleri yeniden verildi

Okullara isimleri yeniden verildi

Balıkesir Valiliği ile hayırsever Kimya Yüksek Mühendisi Nerime Yüksel arasında 31 Ekim 2003 tarihinde bir ilköğretim okulu yapılması ve adının da Kimya Yüksek Mühendisi Nerime Yüksel İlköğretim Okulu olması yönünde protokol imzalandı.

Balıkesir Valiliği ile hayırsever Kimya Yüksek Mühendisi Nerime Yüksel arasında 31 Ekim 2003 tarihinde bir ilköğretim okulu yapılması ve adının da "Kimya Yüksek Mühendisi Nerime Yüksel İlköğretim Okulu" olması yönünde protokol imzalandı.
Erdek Kaymakamlığı ile Nerime Yüksel`in manevi kızı Nuran Yaman arasında 7 Eylül 2005 tarihinde düzenlenen ek protokol gereği yapılacak olan binanın Atatürk İlköğretim Okulu`na bağlı "Kimya Yüksek Mühendisi Nerime Yüksel Eğitim Bloğu" olması kararlaştırıldı.
Ancak, 12 yıllık zorunlu eğitim 4+4+4 planlamaları kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu, Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu olarak planlanınca, Kimya Yüksek Mühendisi Nerime Yüksel Eğitim Bloğunda ortaokul öğrencileri eğitim görmeye başladı.
İlkokul ile ortaokulun ayrılmasından dolayı hayırsever Kimya Yüksek Mühendisi Nerime Yüksel`in manevi kızı Nuran Yaman, yapılan protokole uyulması için Erdek Kaymakamlığı`na başvuruda bulundu.
Yaman, kendileri tarafından yapılan blokta Nerime Yüksel isminin kaldırılıp yerine Atatürk Ortaokulu ismi verilmesi üzerine, Ortaokula dönüşen bloğu Nerime Yüksel Ortaokulu adının verilmesini istedi.
Yaman`ın başvurusu haklı bulan Valilik, Atatürk Ortaokulu`nun adı, 2003 yılında yapılan protokol gereği Nerime Yüksel Ortaokulu olarak değiştirilmesine karar verdi.
İstiklal Ortaokulu adı da Muzaffer Gürer Ortaokulu oldu
Balıkesir Valiliği ile hayırsever Muzaffer Gürer, arasında 11 Mart 2004 tarihinde İstiklal İlköğretim Okulu bahçesine 8 derslikli okul yapılmasına ve okulun adının da "Muzaffer Gürer İlköğretim Okulu" olması yönünde protokol imzalandı. 
12 yıllık zorunlu eğitim 4+4+4 planlamaları kapsamında İstiklal İlköğretim Okulu, İstiklal İlkokulu ve İstiklal Ortaokulu olmak üzere ayrıldı.
Yapılan protokol gereği İstiklal Ortaokulu`nun ismi 20 Şubat 2013 tarihli Balıkesir Valiliği oluru ile Muzaffer Gürer Ortaokulu olarak değiştirildi.
Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false