Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Okullar Hayat Olsun projesi

Okullar Hayat Olsun projesi

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Okullar Hayat Olsun Projesi imzalandı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Okullar Hayat Olsun" Projesi imzalandı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Olsun" projesinin Erdek`te de gerçekleştirilebilmesi için Erdek Belediye Başkanı Hüseyin ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan bir araya geldi.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylan, projeye destek talebiyle bir araya geldiği Erdek Belediye Başkanı Aysan`dan destek söz alıp, birlikte güç birliği protokolü imzaladılar.
Protokolün imzalanmasından sonra kısa bir açıklama yapan Başkan Aysan, "Okullar hayat Olsun" projesiyle, özellikle yaz aylarında sıkıntısını çektiğimiz sosyal alanlar ve çok amaçlı salonlar, çocuklarımızın güven oynayabileceği sahaların eksikliğini büyük ölçüde giderecektir. Erdek`imize hayırlı olsun" dedi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Okullar Hayat Olsun" isimli projenin protokolü neler getiriyor:
"Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin kütüphanelerini, bilgisayar sınıflarının, çok amaçlı ve konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların Öğrenciler ve yetişkinler için birer "Hayat Boyu Öğrenme Merkezi " haline dönüşmesi amaçlanmaktadır. 
Ayrıca, Protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçelerinin oluşturulması çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca çeşitli kurslar, spor aktiviteleri gibi çok sayıda etkinlik için kullanıma açılması amaçlanmaktadır."
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli