Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Okul servislerine sıkı denetim

Okul servislerine sıkı denetim

Balıkesir'de okul servis araçları denetleniyor.

Balıkesir’de okul servis araçları denetleniyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Müdürlüğü, okul servislerine yönelik denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde denetimlerini yürüten Zabıta Dairesi Başkanlığı, denetimler sırasında mevzuata aykırı şekilde faaliyette bulunduğu tespit edilen servis işleticilerine idari para cezası uyguluyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, öğrencilerin ayakta yolculuk yapmaması, emniyet kemerleri takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin çalışıyor olması gibi kriterler denetleniyor.
Okul servis araçlarının teknik donanımlarının (Ara içerisinde yaralanma vb. durumlara sebebiyet verecek aksamların koruyucu yumuşak malzeme ile kaplı olması, Okul Servi aracı yazılarının araç üzerinde olması, araç arkasında en az 30x30 büyüklüğünde kırmızı DUR lambasının olması, araç kapılarının sadece şoför kontrolü ile açılabilir halde olması, araçların 12 yaşından büyük olmamaları vs.) kontrolleri ve servis işleticilerinin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığından alması zaruri olan "Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi" alıp almadıkları konularında denetimler belirli periyotlarla il genelinde devam edeceği açıklandı.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli