Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Okul önlerinde bekleyene ceza

Okul önlerinde bekleyene ceza

Güvenli bir eğitim için hazır lıklar tamamlanıyor.

Balıkesir Valiliği’nce “Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanması ve Emre Aykırı Davranış” konulu kararı doğrultusunda alınan kararlar belli oldu.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, sorumluluk bölgesinde bulunan ilk, orta, lise düzeyindeki okulların önü, bahçesi ve çevresinde, öğrencilerin meydana gelmesi muhtemel şiddet, tehdit, taciz vb. olaylardan korunması, uyuşturucu, uçucu madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması, huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri için tedbirler alındı.
Balıkesir İl genelinde eğitim saatlerinde ve günün diğer zamanlarında kamu ve özele ait eğitim öğretim kurumlarının önünde, yakın çevresinde, bahçesinde ve müştemilatında eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi bulunmayan, kurumun sükun ve huzuruna güven ve esenliğine, eğitim-öğretim hizmetlerinin sağlıklı bir biçimde yürütülmesine engel olabilecek nitelikteki şahısların bulunmalarına, alkol alma, müzik vb. gibi sebeplerle toplanmalarına, rahatsız etme ve zarar vermelerine yasaklama kararının verilmesine, bu karara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince “ Emre aykırı davranış” tan idari para cezası uygulanacağı bildirildi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı