Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Okul öncesi eğitim şenliği

Okul öncesi eğitim şenliği

İlçede Okul Öncesi Eğitim Şenliği düzenlendi. Şenlik kapsamında, ana sınıfı öğrencileri Cumhuriyet Meydanında gönüllerince eğlendi.

İlçede "Okul Öncesi Eğitim Şenliği" düzenlendi.
Şenlik kapsamında, ana sınıfı öğrencileri Cumhuriyet Meydanında gönüllerince eğlendi.
Düzenlenen şenlikle ilgili konuşan yetkililer, çocukların, zihinsel, duygusal, sosyal, bedensel gelişiminin yüzde 70`inin 0-6 yaş arasında tamamlandığını belirterek, okul öncesi eğitimin önemini anlattı.
Okul öncesi dönem olarak adlandırılan 0-6 yaş döneminin çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönem olduğunu işaret eden yetkililer, "Okul öncesinde kazanılan davranış biçimleri, yaşam boyunca devam etmektedir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Bizler çocuklarımızı bu yaşlarda eğitebiliyorsak, gelişmişiz demektir. Çocuklarımızın aldığı eğitim ve okuma oranları bizim için çok önemli. İleride her biri çeşitli meslek sahibi olacaklar, bunda en büyük faktör eğitimdir. Okul öncesi eğitim, çocuklarımıza okumayı daha çok sevdirecek güzel bir projedir." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı