Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Okul bahçesinde tarihi heykel

Okul bahçesinde tarihi heykel

Atatürk eski İlkokul binasının kanal kazı çalışmalarında heykel bulundu.

Atatürk eski İlkokul binasının kanal kazı çalışmalarında heykel bulundu.
Restorasyon çalışması devam eden okulun bahçesinde gerçekleştirilen kanal kazısında, ayakları ve başı olmayan bir mermer heykel çıktı.
Okul binasının fiziki yapısı depreme uygun olmadığı gerekçesi ile hazırlanan revü planı doğrultusunda yapılan ihale sonucu, Bulbey inşaat tarafından restorasyonu üstlenen şirket çalışanlarının 6 aydır süren çalışmaların son aşamasında binanın dış çevresinde kanalizasyon kazısı yapılırken iş makinası kepçesinin dişlerine mermer bir Torzo takıldı.

İnşaat işçileri kanal çalışmasından çıkan M.Ö. 6.yy ait olduğu anlaşılan (Torzo) mermer erkek heykelini normal taş olarak değerlendirip okul duvarı kenarına koydukları öğrenildi.
Yoldan geçen bazı vatandaşların duvar kenarında gördükleri (Torzo) nun değerli olabileceği düşüncesi ile polise haber vermeleri üzerine, Torzo’nun bulunduğu inşaat alanına gelen Bandırma Müze Müdürlüğü yetkilileri, bulunan heykel için tespit ve tutanak hazırladı.
Antik heykelin gün ışığına çıktığı bilgisini alan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ve Bandırma Müze Müdürlüğü yetkilileri heykeli incelemek üzere okul bahçesine geldi.
Bir süre incelenen heykel, daha sonra muhafaza edilmek ve sergilenmek üzere Bandırma Müze Müdürlüğü’ne sevk edildi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false