Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Okul arkadaşları Büşra için seferber oldu

Okul arkadaşları Büşra için seferber oldu

Lösemi hastası olduğu anlaşılan Büşra için, okul arkadaşları seferber oldu.

Lösemi hastası olduğu anlaşılan Büşra için, okul arkadaşları seferber oldu.
Edremit ilçesi Fatih Lisesi 10. sınıfta okuyan lösemili öğrenci Büşra Akbaş`a okulu, okul arkadaşları ile öğretmenleri seferber olup önce okullarında okul harçlıkları ile kampanyaya destek verdi.
Öğrenciler daha sonra, Edremit Belediyesi önünde açtıkları kermes ile ekonomik destek vermeye devam ettiler.
Bir ay kadar önce `Akut Lenfoblastik Lösemi` teşhisi konan ve ailesinin maddi durumu iyi olmayan ve İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji Servisinde tedavi altında bulunan lise 10. sınıf öğrencisi Büşra Akbaş`a ekonomik yardım yanı sıra sürekli değişim için kan `B Rh (+) Pozitif` olan kan gurubundan destek arayışları sürüyor.
Edremit Fatih Ticaret Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yeliz Nacak, "Büşra Akbaş`ı yaşatmak ve okulumuzda yeniden görmek için okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle kampanya başlattık. Yardım topladık. İlk olarak 2 - 3 bin TL topladık. Onun sağlığına kavuşup, eğitimine devam edebilmesi hem de aramızda tekrar görmek için tüm Edremitlilerden destek vermelerini bekliyoruz. "Büşra Akbaş`ı ailesinin bize emanet ettiği bir evladımızdır. Biz Büşra ile kendi çocuğumuz gibi ilgileniyor ve sağlığına kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecektir." dedi.
Edremit`li ülkücülerde yardım için harekete geçti
Okul Aile Birliği Başkanı Aytekin Yılmaz`da, okulumuz öğrencisi Büşra Akbaş`a ekonomik yardım kampanyamıza 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı personeli, İzmir Lösev, Edremit Ülkü Ocakları Başkanlığı ve üyeleri, İzmir Onkoloji Derneği Başkanlığı, Tepebaşı Hastanesi Hemşireleri ile personelinin destek verdiklerini kaydetti.
Edremit Belediyesi önünde açtıkları kermeste Okul Aile Birliği, öğretmenler ve öğrenciler tarafından üretilen giyecek, yiyecek, doğal kurutulmuş ürünler ile öğrenciler tarafından üretilen `Ebru Eserler` satışa sunulduğu bilgisini veren Başkan Aytekin Yılmaz, kermesten gelen gelir ile öğrencileri Büşra Akbaş`ın tedavisinde kullanılacağı bilgisini verirken destek verenlere de teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false