Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ok, su baskınlarını ?Yeşil Alt Yapı? sistemiyle sonlandırağız

Ok, su baskınlarını ?Yeşil Alt Yapı? sistemiyle sonlandırağız

Millet İttifakı´nın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, seçim gezilerine aralıksız devam ediyor.

Millet İttifakı´nın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, seçim gezilerine aralıksız devam ediyor.
Ziyaretlerinde projelerini anlatan Ok, halkın su baskınları hakkındaki şikayetlerine karşın önerilerini sundu.
İvrindi Belediye Başkan Adayı Aydın Cihan ile merkez ve kırsal mahalleleri gezen İsmail Ok, kırsal bölgelerde yaşayan halkın ciddi mağduriyetler yaşadığını ve bu bölgelerin sorunlarını en iyi kendilerinin çözebileceğini söyledi.
Ziyaretleri esnasında talep, öneri ve şikâyetleri dinleyen Ok, en çok su baskınlarından yana vatandaşların dertli olduğunu söyledi.
Su baskınları ile ilgili konuşan Ok "Su, kanalizasyon ve yağmur suları için belediyenin özel bir birimi var. Ancak bu birim su kesintilerinin önlenmesi, su baskınlarının bitirilmesi ve kanalizasyon sorunlarının çözümü ile uğraşmak yerine ballı, kaymaklı ihaleler ile vakit harcıyor. BASKİ iflas ettirilmiş durumda. 5 yılda belediyenin bütün şirketlerinin ve kurumlarının iflasın eşiğine gelmesi de yaşanan bu durumun göstergesi. Emeği geçen AK Partili yöneticilere plaket vermeyi düşünüyorum. 5 yıl önce göreve gelirken Balıkesir´i uçuracaklarını iddia edenlerin bugün Balıkesir´i uçurumdan aşağıya uçurduğunu görmüş olduk. Balıkesir´in başına gelenler batırmak için geliyorum dese, bu hale getiremezlerdi. Gelir getirecek kurumların nasıl bu hale geldiğini sorgulamamız ve halkımıza anlatmamız gerekiyor. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum; hortumlar kesilecek ve 1 yıl içerisinde mali disiplini sağlayarak bu kurumları yeniden halkına hizmet eden kurumlar haline getireceğiz." dedi.
Su baskınlarının önlenmesi hakkında sözlerine devam eden Ok, "Bu konuda işinin ehli bir ekip ile proje bazında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kentin dört bir tarafında oluşturacağımız su deşarjları sayesinde sellere bağlı yıkımları ve zararları önleyeceğiz. ?Yeşil Alt Yapı´ sistemleri sayesinde ise yağan yağmurları kullanma suyu olarak depolanabilecek hala getireceğiz. Kent merkezi ve her ilçemizin fiziki durumunu göz önünde bulundurarak çalışacağız. Kentin iklimini kendine getirecek, baştan aşağıya yemyeşil olmasını sağlayacağız." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli