Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ok, şehit ailelerine TOKİ´den ev verilmesini istedi

Ok, şehit ailelerine TOKİ´den ev verilmesini istedi

Son dönemlerde şehit ailelerinin yaşadığı evler kamuoyunda çok konuşulmuş ve birçok tepkiyi beraberinde getirmişti.

İYİ Parti´den bu tartışmayı sonlandıracak hamle TBMM´de geldi.
İYİ Parti, şehit ailelerine TOKİ tarafından ücretsiz ev verilmesini öngören kanun teklifini meclise sundu.
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok´un hazırladığı yeni kanun teklifine göre; ?Şehit ailelerine 10 yıl kira yardımı yapılır ibaresi, ?´TOKİ tarafından ücretsiz ev verilir´´ olarak değiştirilerek şehit ailelerinin ev sahibi olmasını öngörmekte.
Kanun teklifini meclise sunan Ok, parlamentonun şehit yakınlarına sahip çıkarak bu teklifinin kanunlaşması gerektiğini ifade etti.
Ok ?Anayasanın 61.maddesi ?Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar´ hükmü amirdir. Çocuklarımızın geleceği için şehit olan güvenlik güçlerimizin ve kamu çalışanlarımızın aileleri, hayatlarını devam ettirmek için çok zorlu şartlar altında mücadele vermektedir. Şehit ailelerinin ekonomik yapıları incelendiğinde, neredeyse tamamının çocuklarının okul çağında bulunduğu, kendilerine ait bir evlerinin de olmadığı ortaya çıkmaktadır. Şehitlerimizin geride bıraktığı eş ve çocuklarının kayıpları elbette ki maddi yardımlarla doldurulamaz, acıları yapılacak politika ile dindirilemez. Ancak şehit ailelerine yapılan 10 yıl süreli kira bedellerinin karşılanmasını sağlayan yardım uygulamasının yapılacak bu düzenleme ile Toplu Konut İdaresi tarafından verilecek bir ev şekline dönüştürülmesi daha anlamlı olacaktır.´´ diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu