Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Oğuz Çetin, sporun gündemini değerlendirdi

Oğuz Çetin, sporun gündemini değerlendirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin düzenlediği ?Sporun Zirvesi? konulu söyleşinin konuğu Oğuz Çetin, spor gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin düzenlediği ?Sporun Zirvesi? konulu söyleşinin konuğu Oğuz Çetin, spor gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ünlü Spiker Yasin Dallı´nın yönettiği söyleşinin ardından her iki isme de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve usta spiker Yasin Dallı´nın yönettiği ?Sporun Zirvesi? söyleşisi dün yapıldı.
Avlu Balıkesir Güney Toplantı Salonu´nda düzenlenen, Fenerbahçe ve Milli Takım´ın emektar kaptanlarından, spor yorumcusu Oğuz Çetin´in konuk olduğu programa Balıkesirli sporseverler yoğun ilgi gösterdi.
Oğuz Çetin´in futbol oynadığı yıllarda attığı gollerin izlenmesiyle başlayan programda ilk olarak yaklaşan Fenerbahçe kongresi ve Fenerbahçe´nin, Beşiktaş´ın, Galatasaray´ın ligdeki durumları konuşuldu. Başkanlık yarışında 20 yıl sonra Aziz Yıldırım´ın karşısına güçlü bir aday çıktığını hatırlatan Çetin, buna rağmen Yıldırım´ın en büyük şansının teknik direktör Aykut Kocaman olduğunu söyledi.
Kocaman´ın başarılı veya başarısız olması seçimi etkileyebileceğini ifade eden Çetin, futbol ortamına olan yaklaşımı, kongre üyelerine olan yakınlığıyla Aziz Yıldırım´ın önde olduğunu iddia etti.
Söyleşide konuşan Çetin, ?Ligimizin 4 büyük takımı başında yerli teknik adamlar var. Bu kulüpler açısından çok büyük şans. Konu Fenerbahçe olunca Aykut hoca büyük şans. Bugün Fenerbahçe 21. hafta sonunda dimdik ayakta durabiliyorsa, liderin 3 puan gerisinde ve halen yarışın içinde son hafta Başakşehir´i yenerek 41 puana çıktıysa kaldı ki bu sene Fenerbahçe´nin bu sene seçim senesi. 20 yıldır Fenerbahçe´yi yöneten bir başkan var ama çok önemli bir rakip var. Sayın Ali Koç. Bu yarış devam ederken bu riskli maçlarda en önemli bir puan kaybı veya yenilgi kulübü kaosa sürükleyecekken işte Aykut Hoca karakteri ortaya çıkıyor.Özellikle Osmanlı maçı sonrası Aykut Hoca tavrını koydu ve o günden bugüne müthiş bir performans gösterdi. Aziz Yıldırım bana göre seçim yarışında önde. Ali Koç çok değerli iş adamı ve Fenerbahçe´ye aşık bir insan. Böyle bir hedef koyması Fenerbahçe´nin gelişmesi ve Aziz Yıldırım´ın 20 yıllık Fenerbahçe yönetimindeki hatalarını görmesi ve farklılaşması adına önemli bir etki. Ali Koç´un mutlaka şansı vardır, ama bana göre baktığımda tecrübesiyle, futbol ortamına olan yaklaşımı, özellikle de Fenerbahçe kongre üyeleriyle olan yakınlığıyla Aziz Yıldırım´ın önde olduğunu düşünüyorum? dedi.
Oğuz Çetin Galatasaray´da Fatih Terim geldikten sonra handikapların büyüdüğünü belirterek, ?Yine de şampiyonluk için Galatasaray´ı görüyorum. Sonra Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir sıralanır. Beşiktaş ise bu sene itibari ile şampiyonlar ligindeki görevini yerine getirmiştir. Beşiktaş´ın şampiyonlar ligindeki performansı lige olumsuz yansıyacaktır. Hakemlerimiz genelde futboldan gelmediği için çok ciddi hatalar yapıyor. Kimsenin kimseye saygısı olmadığı bir ortamda hakemler çok ciddi baskı altında. Hakemlerimiz maçlarda ne görüyorsa çalacak. Milli takım yapılanması hatalı. Milli takımda yapılanmayı doğru yapmazsak kaymağı başkaları yer, Türk futbolu hep patinaj yapar. Ülkemizde çok değerli yerli teknik direktörler var? diye konuştu.
Daha sonra soru-cevap şeklinde devam eden söyleşide 15 Şubat doğum günü olan Oğuz Çetin´e erken yaş günü sürprizi yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan tarafından çeşitli hediyeler takdim edilen ünlü spor adamları söyleşi sonrasında izleyiciler ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli