Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Öğretmenler neden mağdur ediliyor?

Öğretmenler neden mağdur ediliyor?

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, il içi il dışı tayinleri ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanına yazılı soru önergesi verdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, il içi il dışı tayinleri ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanına yazılı soru önergesi verdi.
Bulunduğu eğitim kurumunda çalışılması gereken en az 3 (üç) yıllık sürenin hesabında 15 Eylül tarihi hizmet puanlarının hesabında da yer değiştirme başvurularının son günü esas alınacağını belirten Bulut, "Daha önce Bakanlık ile süre hesabında 30 Eylül tarihinin baz alınmasını öngörülmüş bu durumda öğretmenlerimizi mağdur etmektedir" dedi.
Milletvekili Bulut,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012 Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu yayınlandığını ifade etti. 
Anılan kılavuz ile birlikte zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayan, bu yükümlülüğünü tamamlayan ya da muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ve bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıl süreyle çalışmış olanlar il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerini kaydeden Bulut, bulunduğu eğitim kurumunda çalışılması gereken en az 3 (üç) yıllık sürenin hesabında 15 Eylül tarihi hizmet puanlarının hesabında da yer değiştirme başvurularının son günü esas alınacağını vurguladı.
Bulut, yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"Daha önce Bakanlık ile süre hesabında 30 Eylül tarihinin baz alınmasını öngörmüş Ancak; 2009 yılında öğretmen atamaları 14 Eylül 2009 tarihinde yapılmış, göreve başlamaları nın ise sonuçların duyurulması ile başlayacağı 2009-2 Öğretmenlik için Atama ve Başvuru kılavuzunda belirtilmiştir. Yine aynı kılavuzda öğretmen olarak atanmış bütün adayların adreslerine, görevlerine başlamaları için 7201 sayılı Tebligat Kanunu`na göre tebligat yapılarak, tebliğ tarihinden itibaren yasal 15 günlük süre içerisinde göreve başlamaları gerektiği bildirilmiştir. Hal böyle iken bakanlık bu durumda olan il içi yer değişikliği başvurusunda bulunacak öğretmenlerde 15 Eylül tarihini esas almış ve bir anlamda il içi yer değişikliği talep edecek olan öğretmenleri bulundukları eğitim kurumunda 3 değil 4 yıl çalışmak zorunda bırakmıştır. Bu durum öğretmenlerimizi mağdur edecektir.
Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanına yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi veren Bulut, Bu adaletsizliğin önüne geçilmesi konusunda ne tür değişiklikler yapılacağını sordu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli