Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Öğretmenler Günü Bandırmada da törenlerle kutlandı

Öğretmenler Günü Bandırmada da törenlerle kutlandı

Günün ilk töreni Cumhuriyet alanında gerçekleşti. Burada, tüm öğretmenler adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhanın, Atatürk anıtına çelenk sunup....

Günün ilk töreni Cumhuriyet alanında gerçekleşti.
Burada, tüm öğretmenler adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan`ın, Atatürk anıtına çelenk sunup, saygı duruşunda bulunularak, İstiklâl Marşı`nın seslendirilmesinin ardından kutlamaların ikinci bölümü için Barış Manço Kültür Merkezi salonuna geçildi.
Törende ilk konuşmayı yapan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Karatepe, öğretmenliği "Az alıp, çok verme sanatı" olarak değerlendirirken, öğretmenlerin, toplumların kalkınmasındaki önemine dikkati çekti.
İlçe Millî Eğitim Müdürü Şakir Demirhan da konuşmasında, "Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir" değerlendirmesinin ardından şunları söyledi:
"Artık tüm dünyada öğretmenlik, inanç, eğitim ve pedagoji ile birlikte yapılıyor. Öğretmenin yerini, gelişmiş en yeni teknolojiler bile dolduramaz. Biz de, çeşitli yenilikçi projelerimizle Bandırma`da eğitime çağ atlatıyoruz. Eğitimi, en güzel şekliyle temsil ediyoruz. Her yıl, bin öğrencimizi üniversite ve yüksek okullara göndermeyi başarıyoruz. Bu alanda, yüzde 67`lik ortalamamızla Balıkesir ilinde birinciyiz. Unutmayalım ki, eğitimde küçük bir çaba, büyük bir gelecek hazırlayabilir."
Kaymakam Ali Mantı da konuşmasında, aklını kullanmayan ulusların başlarına belâlar yağabileceğini vurgularken, birlik ve beraberliğin öneminin altını çizdi. Mantı, düşünce farklılıklarımızın doğal sayılması gerektiğine işaret ederken, "Önyargılarımızdan sıyrıla-lım. Birbirimizi sevelim. Birleştirici ve bütünleştirici olalım" dedi.
Konuşmaların ardından Bandırma Anadolu Öğretmen Lisesi`nin hazırladığı program sunuldu. 
Bu arada "Beyaz Bayrak" sertifikaları, emekli öğretmenlerin hizmet şeref belgeleri verildi. Stajyer öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti.
Öğretmenler Günü kutlama törenine Kaymakam Ali Mantı, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uğur Balkış ve İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aki de katıldı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false