Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Öğretmenler depremzedeler için varilli soba üretiyor

Öğretmenler depremzedeler için varilli soba üretiyor

Balıkesir’de meslek lisesi öğretmenleri ve teknisyenler gece gündüz demeden depremzedeler için varillerden soba üretmeye başladı.

Kahramanmaraş´ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremin ardından Türkiye´nin birçok noktasından yürekleri ısıtan görüntüler gelmeye devam ediyor. 
Balıkesir Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenler, teknikerler ve mezun öğrenciler, varillerden soba üretmeye başladı. Yardıma gelen kadın öğretmenler ise meslektaşlarına çay ve yemek yaparak destek oldu. 
Yardımsever işadamları ve firmaların gönderdiği varilleri sobaya çeviren öğretmen ve teknisyenler şu ana kadar 20 adet soba üretti. Okulda hafta sonuna kadar 100 adet varil soba yapılacağı ve bunların deprem bölgelerine gönderileceği öğrenildi.  
Hafta sonuna kadar planlanan 100 adet varil sobayı yetiştirmek istediklerini belirten Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Temiz, “Şu anda öğretmen arkadaşlarımız, teknisyenlerimiz ve eski mezunlarımız olmak üzere 30 kişi çalışıyoruz.” dedi. Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı