Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Öğretmenler Günü tören programı belli oldu

Öğretmenler Günü tören programı belli oldu

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri ilçemizde dolu dolu kutlanacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri ilçemizde dolu dolu kutlanacak.
Atatürk`ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan ve 1981 yılından bu zamana kadar öğretmenler günü olarak kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü´nün 34. Yıl kutlama programı açıklandı.
Basına açıklanan programa göre; Öğretmenler Günü kutlaması Cumhuriyet Alanında 24 Kasım 2015 Salı günü Saat 13.15´de Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlıyor.
Kutlamalar, Erdek Öğretmenevi ile devam edecek
Cumhuriyet Alanında çelenk sunum töreninin ardından program Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonunda devam edecek.
Erdek Öğretmen evindeki program saat 13:3o´da saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayacak.
Emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgeleri" sunulacak
Öğretmenler adına Nerime Yüksel Ortaokulu öğretmeni Metin Erdin´in  yapacağı konuşmanın ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan tarafından yapılacak.
Program, 24 Kasım 2014 tarihinden sonra emekli öğretmenlere, ?Hizmet Şeref? belgeleri takdim edilmesi ve adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreniyle devam edecek.
Oratoryo ve ?En Büyük İnsan? isimli tiyatro gösterisinin ardından Türkçe Öğretmeni Şengül Vardar, öğretmen arkadaşlarına hitaben bir şiir okuyacak.
Okunan şiirin ardından izleyicilere bir slayt sunumu yapılacak ve ardından ?Sınıfta Bir Ders? adlı tiyatro eseri sahnelenip, ardından ilçemiz müzik öğretmenlerince yönetilecek olan öğretmenler korosu izleyenlere sunulacak.
Törenin sonunda, öğretim kurumlarında, ?Öğretmenler Günü? konulu düzenlenen, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri dağıtılıp, program, Öğretmenler Marşı´nın tüm öğretmenler tarafından hep birlikte okunmasıyla son bulacak.
Kutlama programının sonunda ise katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulacak. 
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli