Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te Öğretmenler Günü kutlandı

Erdek´te Öğretmenler Günü kutlandı

İlçemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü bir dizi etkinle kutlandı.

İlçemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü bir dizi etkinle kutlandı.
Programın ilk bölümü saat 14.00´da Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Atatürk Anıtı´na çelenk koyularak etkinliğin ilk kısmı sona erdi.
Programın ikinci bölümü Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonu´nda devam etti.
Buradaki etkinliğe Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Garnizon Komutanı Deniz Alb. Ateş Kalkan, Erdek Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat, Erdek Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Erdek Jandarma Karakol Komutanı Jnd. Yzb. Volkan Kocatürk, Erdek Müftüsü Adem Eser, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.Öğretmenevi Toplantı Salonu´ndaki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz yaptı.
Camgöz, konuşmasında öğretmenliğin çok kutsal bir görev olduğuna dikkat çekip "Öğretmenlik fedakarlık isteyen kutsal bir meslektir. Bizim toplumumuzda öğretmenliğin çok farklı bir yeri vardır. Öğretmenlerimizi hiç unutmayız, hayatın her aşamasında onları saygıyla hatırlarız. Öğretmenlik zor bir zanaattır, sabır ister. Milletleri kurtaracak ancak öğretmenlerdir. Her meslekte hata yapma şansı vardır, fakat öğretmenlikte yapılan hatanın geri dönüşümü yoktur. Yani bir öğretmenin hata yapma şansı yoktur. Bu yüzden öğretmenliğin zor ve sabır gerektiren bir meslek olduğunu söylüyorum. Buradan tüm emekli öğretmenlerin ve mesleğine devam eden öğretmenlerimizin gününü kutluyor, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk´ü ve ebediyete göç etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum" diye konuştu.
Camgöz´ün konuşmasının ardından Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu öğretmen mesleğine ilişkin şiirlerin okunması ve tiyatro oyunlarının gösterimi ile program devam etti.
Daha sonra emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri sunularak, adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. İlçemiz okullararası ?Öğretmenler Günü? konulu düzenlenen resim, şiir ve anı yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Tören ilçemizdeki müzik öğretmenlerinin müzik dinletisi ve Öğretmen Marşı´nın söylenmesiyle sona erdi.
Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Öğretmenler Günü kutlandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli