Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Öğretmenler Günü Balıkesir´de coşkuyla kutlandı

Öğretmenler Günü Balıkesir´de coşkuyla kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir´de de coşkuyla kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir´de de coşkuyla kutlandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü töreni, 24 Kasım Salı günü saat 09.30´da İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz tarafından Atatürk Anıtı´na çelenk konulması ile başladı.
Törene İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, daire amirleri,  protokol üyeleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Öğretmenler Günü Kutlama Programı daha sonra Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi´nde devam etti.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kerim Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, daire amirleri,  protokol üyeleri, öğretmenler katıldı.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz günün anlam ve önemini belirten konuşmalarına, ?İstanbul´un Fatih´inin hocası Akşemsettin´i, Hacı Bayram-ı Veli´yi, Mevlana´yı, gönül dilimiz Yunus Emre´yi, Kuvayı Milliye ruhunun Alaca mescidden ateşleyen Balıkesir´in eşrafını, Gazi Mustafa Kemal´i ve İstiklal ordusunu, günümüze kadar bu topraklarda tarihi mirasımızın emanetçileri olan ilim ve irfan sahibi tüm öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum.? sözleriyle başladı.
Ardından  ?Eşref-i mahlukat olarak yaratılan insanın Hz. Adem Aleyhisselam´dan bu yana dünyadaki en büyük vasıflarından biri gelecek nesillere öğreticilik yönüdür. Dolayısıyla öğretmenlik, Peygamberlik mesleğini gururla icra eden sarsılmaz bir iradedir.? sözleriyle konuşmalarına devam eden Cengiz,  öğrencilerin farklılığını, özelliklerini, yeteneklerini, ilgilerini keşfeden öğretmenin çok öğrencinin-kişinin hayatındaki en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu asır, zaman ne kadar değişse de ?Tema´´sı sevgi olan insanın değişmeyeceğini önemli olanın öğrencinin kalbine dokunabilecek cümleyi kurabilmek olduğunu dile getirdiği konuşmasını, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 24 Mart 1923´te Kütahya Lisesi´nde yaptığı konuşmaları ile sürdürdü.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, ?Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Başöğretmenliği unvanını aldığı ve her yıl 24 Kasım´da büyük bir gururla kutlanan ?Öğretmenler Günü´nde sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum.? Diye konuştu.
2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında emekli olan 263 öğretmen ve 25 personel Vali Mustafa Yaman tarafından Hizmet Şeref Belgesi ile onurlandırılırken, tüm emekli personel adına Erhan Yırcalı´ya Hizmet Şeref Belgesi Vali Mustafa Yaman tarafından takdim edildi.
Program, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan aday öğretmenlerin Balıkesir Karesi İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Murat Saçkırk yönetimindeki yemin töreni ile devam etti.       Programın sonunda Türk Sanat Müziğinden şarkıların seslendiril-mesinin ardından tüm öğretmenler hep birlikte ?Öğretmen Marşı´nı? söyledi.                 

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli