Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Öğretmenim Canım benim...

Öğretmenim Canım benim...

24 Kasım Öğretmenler günü ilçede çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğretmenler Günü etkinliklerinde konuşan Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan, öğretmenliği içinde uçsuz, bucaksız bir dünya barındıran çok kutsal bir meslek şeklinde tanımladı.

24 Kasım Öğretmenler günü ilçede çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Öğretmenler Günü etkinliklerinde konuşan Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan, öğretmenliği içinde uçsuz, bucaksız bir dünya barındıran çok kutsal bir meslek şeklinde tanımladı.
Erdek`teki kutlamalar saat 09.30`da Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve öğretmenler tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.
Etkinliklere daha sonra Öğretmenevi ve A.S.O. Konferans salonunda devam edildi. Buradaki kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
24 Kasım Öğretmenler günü programında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Öğretmenlik mesleğini, içinde uçsuz bucaksız bir dünya barındıran meslek olarak tanımlayıp, `canım benim` hitabına mazhar olan tek mesleğin `öğretmenlik` olduğunu vurguladı.
Çocuklara büyüyünce ne olacaksın? Sorusuna verdiği ilk cevabın `öğretmenlik` olduğunu belirten Aslan, öğretmenliğin, `bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum` sözünün muhatabı `öğretmenliktir` şeklinde konuştu.
Aslan devam eden konuşmasını şöyle sürdürdü. "Öğretmenlik dünyanın her yerinde eli öpülesi olarak görülen kişilerin mesleğidir. Önünde düğme iliklenendir, sayfaları okundukça bir sürü bilgi katan kitaptır. Yıllar geçse de, her insanın hafızasında yer edinen, hatıralarına yer verilendir. Atatürk`ün bir köy okulunu ziyaretinde ders vermekte olan genç bir öğretmenin sınıfına girdiğinde, öğretmenin kendi yerini Atatürk`e bırakması üzerine, Atatürk`ün söylediği; `Hayır yerinize oturunuz ve dersinize devam ediniz. Eğer izin verirseniz, biz de sizden istifade etmek isteriz". Sınıfa girdiği zaman Cumhurbaşkanı bile, öğretmenden sonra gelir, sözlerinin yücelttiği meslektir `öğretmenlik`. Her işten daha çok fedakarlık ister öğretmenlik. Çünkü malzemesi insandır. Bir kere şekil verdiğiniz zaman telafisi olmayacaktır. Sevgi ile yoğurmak sabırla yetiştirmek emek vererek üretmektir işimiz. Bunun için de, çağa ayak uydurmak, yenilikleri takip etmek, herkesten çok bilmek öğrenmek öğretmenin görevidir. Öğretmen sorunun değil, çözümün bir parçası olmalıdır. Olmazların, yokların, imkansızlıkların içerisinde dahi Mustafa Kemaller, Fatihler, Mimar Sinanlar yetiştirmeyi kendisine vazgeçilmez bir hedef olarak görmelidir. `Öğretmenler yeni nesil sizin eserinizdir` diyen Atatürk, öğretmenlere verdiği önemi şu sözlerle belirtmiştir; `Ne kadar askeri alanda zaferler elde edilirse edilsin, esas zaferler irfan ordusu denilen öğretmenlerle gerçekleşir`. İşte bugün, Türk öğretmeninin şeref günüdür, öğretmene olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Tüm bu duygularla öğretmenler günümüzü kutluyor, şehit olan meslektaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum."
Kutlama programı, öğrenciler tarafından şiirler okunması, emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgelerinin" verilmesi ile devam etti.

Emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgelerinin" takdiminde, salonda emekli öğretmen bulunmaması nedeniyle hazırlanan belgeler kendilerine verilemedi.
Daha sonra, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okullar arası düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere törene katılan protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Stajyer öğretmenler A. Serkan Tosun, Esra Kocabaş, Tuba Akkaya, Yağmur Koçarslan ve Funda Akbaş isimli stajyer öğretmenlerin yemin töreni ve tüm öğretmenlerce "Öğretmen Marşı`nın okunmasıyla kutlama programı sona erdi.
Kutlamalara, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dz. Kur. Kd. Alb. S. Zeki Aydın, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, İlçe Emniyet Müdürü M. Hakan Zorlu, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false